Portitxol en av de trendigaste områdena i Palma

Club Nautico Molinar
Romantik och god mat lockar många turister till en av de trendigaste distrikten i Palma , huvudstaden på ön Mallorca. På Mallorca typiska gröna fönsterluckor av en byggnad i den gamla fiskebyn , en skylt hänger med texten till salu eller för € 2.750.000 . Men Portitxol för miljonärer , inte bara att du kan köpa en posh lägenhet för 200.000 € , men inte direkt vid havet . Pris från 300.000 € multiplicera tre kvarter från stranden upp till € 900.000 för samma lägenhet på stranden . Bilden förändrades långsamt från år 1999, då ett svenskt par köpte restaurangen Portitxol Sa Roqueta halvön och växte det till ett elegant boutiquehotell . De nya ägarna hade en vision . När det blev mörkt , kan du då bättre att inte gå promenader i grannskapet . Efter byggandet av strandpromenaden 2003, ökade populariteten snabbt . Gästerna betalar 130-500 euro att spendera på ett designhotell över natten . Med fönster öppna , kan du höra vinden vissla genom masterna i båtarna . Men fiskarna inte längre används som en kopp kaffe på restaurangen, är det deras förment blivit för dyrt . Nassau Beach lyxiga Beach Club ligger inom gångavstånd från hotellet Portixol . Ändå finns det fortfarande tillflyktsorter för lokalbefolkningen , fiskare eller de med mindre välfyllda plånbok . Här kan du ta en öl och en tapa order på 1,80 € och ett glas vin för € 2 , - . Nära till havet , betalar du 4,50 € för samma vin . Portitxol är fortfarande en by , om man inte räknar åtminstoneden första raden .
Portitxol och Santa Catalina får på stadsutvecklingen på grund av särskilda regler , för att bevara den antika arkitekturen och därmed karaktären av grannskapet .
Kanske få distriktet inom en snar framtid för att ta itu med den största förändringen i ett decennium , Marina , Club Náutico Molinar höjs från 10.000 till 73.000 kvadratmeter , på norra sidan , enligt planerna , att antalet båtplatser fyrdubblats . Minst Lokala invånare och miljöaktivister har protesterat . Portitxol är vardagsrummet i Palma , medan internationellt möte . Många hoppas också att kunna äta för € 5 , i framtiden som dagliga paella - Club Nautico Molinar . För då du möter lokalbefolkningen och det framträder en viktig del av atmosfären Portitxol .

Mallorca utflykter