Stormarknader på Mallorca

Det finns massor av stormarknader i Mallorca, från stora till små och från billigt till dyrt. Särskilt i turistområdena, där man förutom stranden är främst hotell och restauranger, är det ganska svårt att hitta en stor mataffär med rimliga priser.
Men här hittar du en lista över de bästa stormarknader med låga priser. Det finns i huvudsak tre stora livsmedelskedjor i Mallorca: Carrefour, Eroski och Mercadona, plus några mindre som Dia, Alcampo och Hipercor. Dessutom, de är lågpris Lidl och Aldi har flera grenar på ön, här kan du köpa många av de populära produkter som du kan köpa i Nederländerna och Belgien, men även typiska spanska produkter. Om du verkligen letar efter en stor mataffär, kan du hitta de bästa i Palma, de tre stora Carrefour stormarknader kan hittas i väst, norr och öster om staden. Även om de inte har samma storlek är överväldigande. Frukt, grönsaker, kött och även alkohol är rimligt prissatta. Riktigt dyrt i Mallorca är bara några spannmål och mejeriprodukter. Det bästa sättet att Carrefour Porto Pi ligger i omedelbar närhet av hamnen. Ändå behöver du antingen har i allmänhet en bil. De stormarknader i turistorterna som Cala Millor och Cala Ratjada, är inte bara knappa, men också i genomsnitt dyrare, delvis på grund av större avstånd till Palma. Det bästa alternativet är oftast fortfarande kedjan Eroski, som också har filialer i Cala Millor och Cala Ratjada. Du hittar dem i bostadsområdena från hotellen.
Det sämsta alternativet är Spar stormarknader, de ligger oftast nära stranden, deras tillgången är begränsad och priserna är ibland extremt hög. För en liter cola du betalar cirka € 3,- och priserna är jämförbara med prisnivån i en motorväg bensinstation.

Mallorca utflykter