Mallorca mat och dryck

Mallorca dig god och varierad mat. Förutom de lokala specialiteterna hittar vi inkluderar spanska, kinesiska, franska, tyska, engelska, belgiska, holländska, arabiska, italienska och mexikanska restauranger. Det är en rikstäckande system där kvaliteten på restaurangen indikeras med 1-5 gafflar. Ju mer desto bättre (och dyrare). Det är i turistorterna på Mallorca klokt att jämföra priserna på restauranger, eftersom de kan skilja sig åt. I allmänhet menyerna är skrivna på spanska. I turistorterna är också menyer på tyska och engelska skriftligt, och ibland på franska eller nederländska. Priserna på rätter är oftast vid ingången av den kända restaurangen. Priset för en måltid är beroende på var du använde. När kontot är vanligtvis en serviceavgift till. Observera att moms (IVA antingen Impuesto al Valor Ananido) ingår i priset (IVA incluido). Om så inte är fallet (IVA ingen incluido), räkningen ökade ytterligare med 15%! Det är vanligt att man i en restaurang väntar på en tabell för personalen du anger.Frukost (desayuno) på Mallorca är oftast söt och enkel: kaffe, kex, kakor, pannkakor eller churros (stekt deg pinnar). Vill inte frukost i en restaurang, kan du i ett bakverk (eller Pasteleria Confiteria) eller en cafeteria (cafeterian) kaffe med croissant eller rostat bröd (tostada) ordning. I bakverk kan du köpa läckra bakverk. Omkring elva människor äter ofta en söt rulle. Den Mallorcanen lunch vanligtvis mellan 14,00 och 15,00, men kan vara allmänt redan vid 13,00 rätt. För spanjorerna, lunch (comida) den viktigaste måltiden. Menyn visar vanligtvis flera menyer (menyn del dia) som består av tre eller flera kurser. Detta är ofta billigare än att äta à la carte. Middagen (cena) bör i allmänhet efter 20:00 på, på de platser du ofta på 19,00 vid bordet. De flesta spanjorer använder middag förrän efter 21:00. En omfattande meny hittar du i ordlistan.

SpecialiteterOm du är på Mallorca begränsad till västra mat, gör du själv rättvisa, eftersom det finns ett brett utbud av utmärkta lokala rätter. De flesta Mallorca rätter kommer från bondgård köket. Huvudingredienserna är fläsk, vete och grönsaker, men kockarna också använda kyckling, kalkon och lamm. I de flesta enkla streck för relativt lite pengar aptitretare (tapas) får som bläckfisk sallad, ryska sallad, grytor, grönsaksrätter, fårost, stekt bläckfisk och ansjovis, är de i allmänhet visas i en glasmonter. Dessa montrar är lätt i alla språkbarriärer: bara peka på de önskade tapas är tillräckligt för att beställa tydligt kommuniceras. Du kan få dem i små portioner, men också i större (racion).Viktiga punkter på ön Mallorca är fisk och skaldjur, såsom bläckfisk och hummer. En känd fiskrätt är espinagada från Sa Pobla, en deegpastei fylld med ål och spenat. Sant Joan serverar panades den Peix, även deegpastei fylld med fisk. Även på resten av ön kan du få någonstans läcker deegpasteien med grönsaker, kallas de Cocas.Naturligtvis kan du beställa paella på Mallorca, men detta är inte en typisk Mallorca specialitet. Kända är paella Valencia med kyckling och kanin och paella Marinera inklusive musslor och räkor.Den Mallorcanen äter massor sopas mallorquinas, dammas med grönsaker som potatis och grundläggande tunt skivad bröd. Berömda är tumblet, en blandning av paprika, aubergine, tomater och potatis. De flesta soppor består av en blandning av buljong, fläsk, grönsaker och några skivor av bröd. Traditionella Mallorcan korv är sobrassada, botifarró och llonganissa. Den sobrassada är ett mjukt fläsk korv och paprika är llonganissa mildare i smaken. De botifarrós liknar vad ryggradsdjur korv. Andra typiska Mallorca rätter är: Arros brut (ris med kött), kanin med lök, kål med trast, Frito Mallorquin (stekt potatis med levern och andra organ) och koka trempó (pizza-liknande pasta täckt med grönsaker). På Mallorca ost (queso Mallorquin) är i allmänhet mild i smaken: den mantecoso är fuktig och mjuk, är semicurado halvtorra och Curado är torr.En annan populär maträtt bröd i Mallorca Ensaimada, ett slags bulle med vaniljsås, grädde och kanderad frukt och stekt i ister (Saim). Bröd med olja och tomater på ön heter Pa amb oli, har står det Mallorcanen alltid bredvid en skål med oliver. De mest utsökta saltade kakor kommer från Inca, kallas de Galletas d'oli. Och naturligtvis finns det överallt oliver, fikon, nötter och inlagda grönsaker till salu. Dessutom har många kakor finns i Mallorca, eftersom de sospiros från Manacor. Speciellt inlagd fänkål att munkarna i kapellet La Trinidad i Valldemossa pickle. God rökt kött kommer från kommuner Felanitx, Inka och Sant Joan.

Mallorca utflykter