Cala San Vincente

Liten badort med kristallklart vatten i den nordvästraKänd i kastilianska spanska som Cala San Vincente och i mallorquinskt som Cala Sant Vicenc, är detta en av de minsta orterna på MallorcaInbäddat på långt norra kust, är Cala Sant Vicenc del av den kommunala distriktet Pollenca och är mer eller mindre halvvägs mellan staden Pollenca och Puerto Pollenca. Ursprungligen en fiskeby, staden Cala Sant Vicenc har flera små vikar med robusta och dramatiska klippor. Den främsta attraktionen här är det lugn och den samling av små stränder.
Anläggningen är uppdelad i två delar med en klippa som skjuter ut mellan stränderna Cala Barques och Cala Molins. En sak att vara medveten om i Cala Sant Vicenc är att hela byn är byggd på branta sluttningar och det är på olika nivåer, därför finns det en viss uppförsbacke / nedför krävs.
  
Hotell i Cala Sant VincencNär du närmar dig staden Cala Sant Vicenc, den första stranden du ser nedanför vägen är Cala Barques och sitter precis ovanför det är den härliga 3-stjärnigt Hoposa Niu Hotel. Hotellet ligger precis ovanför stranden och har en terrasserad restaurang med fantastisk utsikt. Det 4-stjärniga Grupotel Molins ligger ovanför Cala Molins stranden och har utsikt över anläggningen och ut till havet. Både Hoposa Niu och Grupotel Molins är populära resmål för par.
Cala Sant Vicenc Hotel, bort från stranden, är en fantastisk plats att bo med alla dess faciliteter och närhet till de vackra mallorkinska utomhus. Komplett med pool, skönhetsbehandlingar, gym och restaurang, berömmer detta hotell själv på att skapa gastronomiska läckerheter.
Den mest exklusiva hotell i området är 5-stjärniga La Moraleja, ligger längs huvudvägen i staden. Rummen är mycket traditionellt inredda och de är stolta över sina 1950-talet och 60-talen konvertibla bilar parkerade på uppfarten. Detta hotell tillåter inte gäster under 14 år annat än under månaderna juli och augusti.
Cala Sant Vicenc har också många lägenheter och villor uthyres under sommarmånaderna som ofta har en fantastisk utsikt över bukten och de omgivande bergen Tramuntana. Andra större villor är utspridda mellan vägarna från Cala Sant Vicenc till Pollenca eller Puerto Pollenca och erbjuder en lugn och rofylld miljö bort från de livliga städerna.
  
Restauranger i Cala Sant Vicenc

 
Med en fantastisk terrass restaurang med utsikt över havet, erbjuder Hoposa Niu Hotel läckra Mallorca fisk och andra rätter till mycket rimliga priser. Cala Barques restaurangen ligger precis vid stranden och erbjuder vacker utsikt över den närliggande Cavall Bernat Mountain. Denna väletablerade restaurang erbjuder specialiteter såsom "Arroz a bordo" som är en risrätt traditionellt framställd av fiskare, de erbjuder även hummer, grillar skaldjur och John Dory, allt nyfångad i närliggande Medelhavet.
Med en omfattande lista av lokala viner, tjänar Cavall Bernat upp det bästa inom säsongsbetonade produkter såsom långsam rostat lamm och deras version av surf'n'turf, är "Mar y Montana" som kanin med kräftor. Den Modesto Restaurant är en charmig restaurang dela upp kött och fisk tillagas på braskaminen och erbjuder det bästa av säsongens grönsaker från Mallorca.
  
Saker att göra i Cala Sant Vicenc

 
De tre små stränder i Cala Sant Vicenc finns särskilda favoriter för både lokalbefolkning och turister som besöker området med Cala Molins, den största av de tre är det hetaste stället för sommarens solbadare. Den minsta, Cala Clara är en stoney grusstranden inte idealisk för solbad, men är ofta ett bra ställe att snorkla och hitta krabbor gömmer sig i klipporna.
Stränderna i Cala Sant Vicenc med sina kristallklara havet är bra för bad och svalka under varma sommardagar. Det finns livgardet på tull på både Cala Molins och Cala Barques. Orten Cala San Vicente är ganska öppen och kan utsättas för vind och höga vågor under dåligt väder och stormar. Det är därför inte möjligt att simma på dessa dagar men lämpliga varningar indikeras och övervakas av badvakter.
Dykning i området Cala Sant Vicenc är enormt populär och det finns utflykter här de flesta dagar under högsäsong. De undervattens klippformationer är perfekt för att utforska undervattensvärlden ekosystemen. Många av dyk här är lämplig för nybörjare eftersom djupet är ca 12m och det är en spännande plats att ha din första dyk. Fiskar som finns här inkluderar rabbitfish, scorpionfish och wrasse. De flesta dykning företag baseras i närliggande Puerto Pollenca med två som ligger mycket nära varandra på gatorna bakom marinan, en på Carrer Verge del Carmen och andra Carrer de Magallanes.
Cala Sant Vicenc är ett populärt resmål för vandrare på grund av dess närhet till några fantastiska vandringsleder i norra Mallorca. Området mellan Cala Sant Vicenc och Puerto Pollenca är en infödd hem till svarta gamar och är en fantastisk plats att upptäcka flyttfåglar. Vissa fåglar hittades i Mallorca är svåra att upptäcka i andra delar av Europa, och det är därför denna ö i Medelhavet är en hot spot för ornitologer. Fåglar som du kan se här omfattar Eleonoras falkar, pilgrimsfalkar, seglare och näktergalar.
Shopping i Cala Sant Vicenc är ganska begränsat till butikerna turist bekvämlighet och det finns heller ingen marknad här. De närmaste snabbköp är på Ma-2200 (väg från Port Pollenca till Pollenca) där det finns en Lidl och Eroski ligger bredvid varandra. Varje onsdag morgon en marknad hålls i Puerto Pollenca som säljer säsongens frukt, grönsaker, oliver och lokala korv samt kläder, handväskor och souvenirer. På söndag morgon finns det en marknad hölls i Pollenca som även säljer lokala produkter och souvenirer.

Mallorca utflykter