Cala Ratjada Mallorca

Cala Ratjada
Cala Ratjada ligger i den nordöstra delen av ön Mallorca och cirka 65 kilometer från huvudstaden Palma. Det är den mest uttalade och utvecklade kust hamnen i Capdepera.
Cala Ratjada är en väl strukturerad webbplats som hör till de viktigaste turistmålen på ön. Det är ett populärt semestermål bland tyska turister och allmänhet har ett gott rykte bland utländska turister som tyskarna står.

Turism började växa under 60-talet, var det en liten fiskehamn Cala Ratjada. Giltiga fiskehamnen finns kvar än idag. Hamnen är idag dock mer en hamn full av kryssare än de enkla fiskebåtar som det en gång var.
Cala Ratjada är den närmaste punkten mellan Mallorca och Menorca, Cala Ratjada genom åren spelat en viktig ekonomisk roll i ön. Klara dagar kan du enkelt sätta gränsen mellan ön Menorca och staden Cuidadella se. Det finns en daglig Hidrofoil tjänst mellan Cala Ratjada och Ciudad Ella.Just som Magaluf och Palma Nova, befolkningen i Cala Ratjada med åren en stor förvandling. Från oktober till april befolkningen består främst av äldre människor som kommer hit på grund av det goda klimatet under winter.This området Mallorca är känd för sin taggiga kustlinjen och dess många vikar. Capdepera har en spektakulär 40-kilometer lång kust med stränder som nästan alla stränder tilldelats den blå flaggan av Europeiska unionen. Den städning är berörda och dessa stränder är av stor importance.This vacker kuststräcka börjar i Cala Mesquida och slutar i Cala Aguila och har utsetts till ett skyddat område för fåglar. Det är en av de få platser på ön där stranden för att hitta tallar.

Mallorca utflykter