Muro

Muro
Muro traditionell stad på landsbygden i norra Mallorca.
Denna lilla stad mellan Inca och S'Albufera våtmarker har ett övergripande attraktion - Museu Etnologic de Mallorca. Detta museum, inrymt i en före detta herrgård, ger fascinerande inblickar i Mallorcas förflutna. Köket innehåller keramik som liknar det du ser på marknaderna i dag, har den återskapade apoteket en våg i form av ett krucifix.
På övervåningen finns en fin samling av siurells (lera visselpipor) presenterar män till häst, bära vatten och spela gitarr. En gård med en brunn, en waterwheel och apelsinträd leder till fler utställningar smedens och skomakare verkstäder, en samling av vagnar och verktyg gång användes av siversmiths, skulptörer och spoonmakers.

Den katalanska-gotiska kyrkan Sant Joan Baptista ser nästan arabiska, bevakad av palmer och en lång, fyrkantig klocktorn kopplat till den största kyrkan av en liten bro. Ombyggd på 16-talet, har en färgstark ros fönster över den västra dörren. En annan kyrka, kan klostret Santa Anna, som används för att iscensätta slagsmål mellan tjurar och bulldoggar, och tjurfäktning fortfarande ses vid Placa de Toros, byggd av vit sten i sin egen quarny 1910.

Mallorca utflykter