Porto Colom

Porto Colom
Traditionell badort på den östra kusten av Mallorca.Denna fiskeby, när porten för Felanitx, namngavs i heder av Christopher Columbus, som sägs - utan mycket bevis - att ha varit född här. Populärt med Mallorca och spanska besökare och ligger inne i en djup naturlig hamn, har Portocolom fortfarande känslan av en liten fiskehamn, med båtar runt kajen och pastellfärgade hus kantar vattnet, alla med sin egen brygga.Fram till slutet av 19th century Porto Colom var upptagen levererar vin till Frankrike. Den Felanitx distriktet är berömt för sina viner, som odlas i PLA & Llevant vingårdar. Men när vinlusen dödade vinstockar strax före 20-talet, Portocolom roll som en port minskat och det har bara nyligen upptäckt ett nytt liv som en fridfull turistort.
Den mest populära stranden i Portocolom är Cala Marcal som ligger söder om småbåtshamnen och byn. Det är en blå flagga strand med mycket mjuk sand och vatten som är ganska grunt och som gradvis fördjupar. Andra stränder runt området nära hamnen är S'Arenal Grand och S'Arenal Petit som du hittar på halvön ser tillbaka mot Portocolom. En bit längre bort är stränderna i S'Algar i norr och Cala Sa Nau i söder.
Den närliggande staden Felantix var födelseplatsen för konstnären Miquel Barceló som har internationell berömmelse för att skapa installationen på FN Palace of Nations i Genève i kammaren för de mänskliga rättigheterna och Alliance of Civilizations.
Portocolom är hem till TriStar Mallorca triathlon. Det lockar i allmänhet över 600 deltagare och äger rum i april över två sträckor av antingen 111km eller 55.5km.
När du bor i Portocolom är det en bra idé att hyra en bil för att lätt komma runt några av de andra fantastiska områdena i öster - du kan besöka naturparken Mondrago eller den vackra sandsten byn Santanyi.
  
Hotell i Porto ColomThe Hotel JS Cape Colom ligger i pittoreska klippor som Shelter hotellet och erbjuder fantastisk utsikt över havet. Hotellet erbjuder också ett spa med bastu, jacuzzi och ett gym. Hotellet accepterar endast gäster över 18 år men deras syster Hotell JS Es Corso erbjuder familjen boende. JS Es Corso har en stor pool, tennisbanor och lekplats.
El Vistamar Hotellet är en del av Ola Hotel-kedjan, som också ger en vuxen endast boende. Bara en kort promenad från stranden och med fantastisk utsikt över havet Detta hotell har modern inredning, spa-och hälsocenter med massagebehandlingar och två stora terrasser för solbad. Den Ola hotellkedjan äger också Cecila Aparthotels en kort promenad från stranden i Cala Marcal i Portocolom. Det finns en stor pool och sola område i mitten av komplexet. Rummen är mycket enkelt inredda med det största rummet tillmötesgående 2 vuxna och 2 barn, de flesta andra rum ger tillräckligt med utrymme för 2 vuxna och 1 barn.
Den HPC Hostal i Portocolom är ett charmigt hotell där rummen är inredda med en slags beachy tema. De Compostela har också en cocktailbar, restuarant och en vinbutik.
Beläget vid den bortre änden av orten, ligger Hotel Bellevue Belsana ett lugnt hotell med utsikt över bukten och resten av staden. Hotellet erbjuder bar vid poolen och är ett kort avstånd från många fantastiska stränder och Calas i området.
Specialist på dykning, är Hotel Bahía Azul ett vänligt, familjeägt hotell. Detta lilla hotell erbjuder båt överföringar till dykplatser och utbildning från nybörjarnivå. Detta hotell ligger nära slutet av viken längs Ronda Creuer Balea.
  
Restauranger i Porto ColomSa Llotja är en av Porto Colom finaste restauranger och ligger vid städerna marinan. Serverar färsk fisk och mallorkinska kötträtter Restaurangen erbjuder både "a la carte" och även en veckomeny av kockens specialiteter.
Den Florian restaurang längs Calle Cristobal Colón erbjuder också den färskaste fisk och kött från Mallorca i en vänlig och välkomnande miljö.
Längs huvudvägen, är Carre Vapor Santueri, i Portocolom havet den blygsamma och en traditionell restaurang i Es Pamboliet. Här de tjänar upp traditionell paella och pa amb OLIS och andra traditionella mallorkinska rätter.
Både Carrer Pescadors (fiskare street) och Carrer Cristofor Colom har många restauranger inklusive Celler Sa Sinia som har serverat mat i Porto Colom i många år. Restaurangen Colón är en mycket vänlig och välkomnande restaurang med en härlig atmosfär.
Längre bort från hamnen finns restauranger i Bassa Nova Cala i Ronda Creuer Balea såsom restaurang Ses Portadores och Es Retorn restauranger.
Varje år firar Portocolom Fira Gastronomica D'es Pop under den sista helgen i juni. 15 restauranger över hela staden deltar och erbjuder sina finaste gastronomiska läckerheter som inkluderar "pop" som betyder bläckfisk på katalanska.
  
Att göra i Porto ColomDen huvudsakliga stranden i Portocolom, är Cala Marcal en blå flagga betygsatt strand som sträcker sig 500 meter längs havet i söder om staden. Stranden är perfekt för familjer såsom sanden sluttningar i havet och så det finns gott om plats för barnen att simma och leka.
Scubadiving är en mycket populär aktivitet i Portocolom och Mallorca Dykning skola erbjuder PADI kurser och guidade dyk runt de vackra Calas i östra Mallorca. Andra aktiviteter skolan erbjuder är kajakpaddling, paddleboarding, snorkling och grotta prospektering. Den dykskola ligger längs en av de viktigaste gatorna Calle Pescadors.
Eftersom kusten är hem för så många vackra men isolerade vikar och stränder, överväga att ta en båttur för att utforska Mallorca från havet. Den klara havet är perfekt för snorkling också.
Portocolom är värd det lokala frukt-och grönsaksmarknad tillsammans med souvenirer och andra producerar varje tisdag och lördag under hela året. Den större staden Felanitx värdar marknadsför varje söndag.
Om du gillar vin, varför inte besöka några vingårdar i området? Den Pla y Llevant region är utanför dörren och det finns flera vingårdar som är öppna för allmänheten för vinprovningar och turer.
Precis utanför Portocolom är Vall d'Or Golf Club på Carratera Cala D'Or. Golfklubben har också en pool, driving range, Padel domstolar, restaurang och solterrass. 18 hål av golf kostar € 112 personer under högsäsong och en Padel rättegångskostnader 15 € för 1 timme.
Porto Colom främsta historiska attraktion är Naveta. Detta är en förhistorisk gravplats där det finns tecken på liv som går tillbaka så långt som 2000BC. Andra sevärdheter i området inkluderar Sanctuary of Sant Salvador och Santueri slott. Något längre bort finns några spektakulära grottsystem - i norr, kanske du vill prova Coves des Skinka eller Cuevas del Drach, både i Porto Cristo.
  
Nattliv i Porto ColomUppkallad efter Fidel Castro, är Fidel Club en av Portocolom finaste sena barer. Här kan du koppla av och njuta av drinkar medan du förundras över de ursprungliga egenskaper hos byggnaden. Den har en avslappnad atmosfär och ligger längs huvudvägen i stan, Carrer de Cristóbal Colón. La Costa på den bortre sidan av staden har en stor öppen terrass över ser Calas. Baren har ett brett utbud av cocktails och även serverar middag tidigare på kvällen. La Costa ligger på Calle de los Sivines.
Rockin 'Matxin Festival har varit värd i Portocolom för de senaste två åren. Hållas i slutet av juni, har det lokala Mallorca rockband som tar till scenen.

 

Mallorca utflykter