Mallorca på hösten

Mallorca är vackert på hösten. Varför ska du bara under hösten till Mallorca?

1. Medeltemperaturen i oktober är mellan 22 och 25 grader Celsius, ibland till och med 30 grader Celsius. Några droppar regn kan falla i höst, men det är oftast torrt och soligt. Inte för inte kallas Mallorca även kallad sol ö, med ett genomsnitt på 300 soldagar per år och att flyga bara några timmar.
2. Under sommaren är stränderna ofta trångt i höst, är stränderna ofta övergivna vikar och några presenterar sig som ett vykort.
3.In hösten kan också njuta av bad, är den genomsnittliga temperaturen runt 22 grader Celsius. Du kan fortfarande simma bra i november månad. Mallorca själv
4. Du har mer utrymme i höst överallt, shopping i Palma stress och ingen trängsel i katedralen Le Seu, ​​även på helger.
Hotell, lägenheter, liksom flygbiljetter och biluthyrning är mycket billigare i höst. Var uppmärksam på böcker och att använda sig av ett supererbjudande.
5. Hösten är den perfekta tiden för vandring och cykling på Mallorca. Upptäck de Tramuntana bergen till fots eller med cykel. Promenera från Banyalbufar till den pittoreska fiskebyn Port d'es Canonge. Genom smala skogsstigar Nice är också den gamla pilgrimsvägen från Port de Soller till Deia.
6. Mellan oktober och december i Mallorca kraftig skakning jordbrukarna att olivträd. De små gröna frukter skördas och tas till bruket. Kvarnen vid Inca Son Catiu, kan du besöka varje onsdag under skörden från 11:00. Du kan oljeprovning och en försäljningsyta.
7. Allt är mer avslappnad under hösten på Mallorca, kommer du verkligen njuta av traditionella rätter såsom spädgris, lammkotletter eller fisk-och köttgrytor. Dessutom, naturligtvis, de många tapas och ett glas vin från ön.
Om så du inte är bundna att gå under sommarmånaderna, semester, är Mallorca en riktig vinnare i höst.

Mallorca utflykter