Sant Elm stad i sydvästra hörnet av Mallorca

Sant Elm
Sant Elm (även känd som San Telmo på spanska) är en härlig plats, som ligger längst i sydvästra hörnet av Mallorca. Med foten av Tamuntana bergen bakom det, och underbart kristallklart vatten till fronten, den har en viss Caribbean-esque känsla, med en spridning av palmer och grönskande landsbygd. Det är en avslappnad resort med ett par av hotell, av vilka ingen är lysande, men det finns lägenhet tillgängliga. De flesta kommer hit för utsikten över naturparken, Sa Dragonera. Du kan ta en båt till ön från bryggan vid slutet av huvudgatan, eller sitta utanför fiskrestauranger på samma brygga. Det finns också några stora vandringar i området.
Nära här är byn S'Arraco, byggdes av spanska nybyggare som återvänder från de amerikanska kolonierna, med hus i kolonial Indianos stil.
Det finns också en utmärkt restaurang, Es Moli, som serverar underbar mat i en modern miljö - kör genom byn och du hittar den på andra sidan.
  
Hotell i Sant ElmDet finns inte många hotell i Sant Elm och de finns det är ganska grundläggande men är tillräckligt bra för att ställa in bas för en avkopplande semester eller en utomhus vandring.
Hostal Dragonera ligger längs huvudvägen i Sant Elm. Denna ganska enkla vandrarhem erbjuder fantastisk utsikt över den lilla ön och nationalparken Dragonera. Detta är en populär Compostela för dem som vill ställa upp bas för att njuta vandringar i den närbelägna bergen Tramuntana och Dragonera ön.
Don Camilo Aparthotel är en annan enkel familj semestermål. Hotellet har en pool med omgivande solstolar och en bar / café. Lägenhetshotellet erbjuder tre typer av rum beroende på hur många som bor i varje. Två gånger i veckan finns temamiddagar och på fredag ​​finns det en Gala Buffé. De Don Camilo lägenhetshotell erbjuder även ett program med aktiviteter och underhållning såsom dykning, vandring och cykeluthyrning.Restauranger i Sant ElmEn av favoriterna i SeeMallorca i Sant Elm är Es Moli (stängt på måndagar). Chill-out atmosfär och mat Mediterranean mat, är det enda som denna restaurang saknar en se-vy.
Denna stad har flera härliga fiskrestauranger som inte har fantastisk utsikt över havet och över till Sa Dragonera. The Restaurant de na Caragola är i ett utmärkt läge ovanför piren i Sant Elm. Denna restaurang har en härlig terrass med fantastisk utsikt.
Sitter i slutet av gågatan, ser El Pescador restaurang över den lilla hamnen. Serverar färsk fisk och erbjuder fantastisk utsikt ut över havet, är denna restaurang en annan stor plats. Xaloc, uppkallad efter den southeasternly Medelhavet vinden serverar färska skaldjur, kommer en måltid varierar mellan € 25 - € 30 här och det finns både en inomhus-och uteservering.
Hostal Dragonera serverar lunch och middag från en mängd olika rätter samt en kock-menyn. På söndagar Hostal Dragonera serverar en säsongsbetonad buffé från 13:00. För en något krångel mellanmål under en dag på stranden, är Tigy s som är precis bakom stranden perfekt för en snabb lunch stopp.Saker att göra i Sant ElmOm du bor i Sant Elm sedan besöker unihabited ön Sa Dragonera är ett måste. Det finns reguljära färjeturer till den skyddade naturparken under högsäsong. Väl där finns det många promenader utflykter som kan göras. En av de mest populära är att den södra delen av ön där Cap de Lleibeitx fyr sitter. Också för dem som älskar vandring och fjällvandringen Puig de Na Popia är ett populärt promenad upp 312m.
En populär promenad från Sant Elm leder till övergivna Trappist klostret Sa Trapa. Ställ ut på Avinguda de la Trapa och klättra genom kustnära maquis och tall, med fin utsikt över Sa Dragonera - det ser ut som en drake som kommer ut i havet, därav namnet. Rundturen tar cirka tre timmar, en kortare väg är det skyltat bredvid kyrkogården på Sant Elm till Andratx väg.
Promenad till Torre de Cala Basset utsiktstorn är också ett bra ställe att uppskatta åsikter. Detta torn byggdes ursprungligen som en jakt efter moriska pirater. Den Dragonera var förmodligen används som en bas för moriska piraterna att erövra Mallorca. Vandringen är ca 2,5 km.
Tillsammans med många andra städer längs kusten, firar Sant Elm morer och kristna festival i början av augusti. Andra fiestas är i påsk, med början på Palma söndag firandet börjar och sedan på annandag påsk en pilgrimsfärd till tornet i Sant Elm utförs av några invånare.
Det finns två huvudsakliga stränder i Sant Elm, en större strand, sa gran med mjuk sand där det finns solstolar och parasoll att hyra och även trampbåtar. Den mindre, sa petita är ett mindre populärt sand / sten mix. Båda är bara en kort promenad från parkeringen.
Mallorca Scuba Active erbjuder minst två resor per dag så det finns gott om möjligheter att gå dykning runt Sant Elm. Med över trettio dykplatser alla inom kort räckhåll från staden du kan prova några av de vackra undervattens ekosystem runt Dragonera ön och sydvästra kust. Scuba Aktiv även erbjuda kurser för nybörjare och PADI kurser.
I närheten Andratx finns Centrum för Contemporary Arts (CCA) Det är en av de största centra i Balearerna som är dedikerade till att skapa och utställning av samtida konst. Till allmänheten den erbjuder en unik kulturell upplevelse, medan studio-programmet är öppet för nationella och internationella konstnärer.
Om du inte har hyrt en bil och vill komma runt Andratx området då det enda sättet att göra det är med buss. Det tar 25 minuter att komma till Port d'Andratx sedan ytterligare 15 till Andratx där du kan få en buss till Palma som tar en timme och tio minuter.
Staden Sant Elm själv har ett blygsamt utbud av butiker, caféer och ett bageri. Det finns inga stormarknader i Sant Elm men angränsande Andratx eller Port D'Andratx har dessa anläggningar.

Mallorca utflykter