Soller Mallorca

Soller Mallorca
Soller attraktiv landsbygd stad i västra Mallorca.Beläget i en grönskande dal apelsinlundar mellan bergen och havet, är Soller populärt med dagsbesökare som anländer till vintage tåg från Palma och verkar göra lite men sitta utanför kaféerna i Placa Constitucid insupa atmosfären och solen. Med flera tapasbarer, ett fint urval av konditorivaror-butiker, lokala glass och färskpressad apelsinjuice, det finns lite frestelsen att gå vidare.Soller ligger ett par miles inåt landet från dess hamn, Port de Soller. Det är en vintage spårvagn som går från staden till hamnen för dem som inte har en bil. Soller värd många mässor och festivaler under hela året - de av not inkluderar Apropa't A L'Art (konst helgen) och Moros y Cristianos Fira & Firo i maj.
Ett sista råd: om du planerar en dagsutflykt, kom hit med tåg från Palma, snarare än bil. Det finns en vägtunnel på Palma vägen (med en ganska brant avgift, € 4,70 varje sätt juli 2012) genom berget om du gör enheten. Alternativet är att driva upp Coll de Soller, med sina 57 hårnålskurvor, en av de mest twisty enheter i Mallorca (även om utsikten från toppen är ganska bra!). Det är också mycket populärt bland cyklister som inte tillåts genom tunneln och som tycks enjoiy låret-busting klättra! Tågresan är en fröjd, och passerar genom fantastiskt natursköna landskapet. Tåget har verkliga karaktär och är en attraktion i sig, så luta dig tillbaka, slappna av och njuta av åkturen!Soller värd för ett stort utbud av festivaler under året. Den största och bästa fiesta i Soller kalendern är Moros y Cristianos Fira & Firo som äger rum i den andra veckan i maj. Det firar en strid som ägde rum år 1561 mellan pirater och den lokala stadsborna. Festligheterna inkluderar danser och konserter, med slaget återskapande sker på stränderna på Port de Soller, som verkligen är den bit de motstånd! Alla klär ut sig till morer eller i traditionell Mallorca kostym och det finns mycket att fira.
Juni ser två stora fester - den 23 är en hyllning till Sant Joan (midsommarafton) med brasor och dans, och den 29 är det fiesta av Sant Pere - skyddshelgon för fiskare. En internationell folkdans festival äger rum vartannat år i juli, och augusti ser festligheter i Biniaraix (15). Den fiesta Sant Bartomeu sker under vecka 24 augusti.
En klassisk musikfestival äger rum i Port de Soller under september och oktober.

Mallorca utflykter