Cala Bona tips

 

Medan Mallorca är känt för sina specialbyggda semesterorter, är Cala Bona något annat. Ursprungligen en liten fiskeby, har den vuxit för att tillgodose kraven från besökare och turister, men har behållit det mesta av sin ursprungliga charm och egenheter. Bort från den palmkantade stranden hittar du smala, slingrande gator som kan vara lite utmanande att köra igenom, men som ger stora möjligheter att upptäcka charmiga butiker och kaféer.

Cala Bona har fortfarande en fungerande hamn och du kommer ofta att se fiskare laga sina nät eller förbereda sig för en resa, med hjälp av en kopp starkt kaffe, med en skvätt konjak på sidan! Med en hamn full av guppande båtar, utmärkta restauranger och fantastisk shopping, är semestern i Cala Bona perfekt för familjer och par som vill komma bort från allt.

Saker att göra

Vattnet är hjärtat av semesterorten Cala Bona på Mallorca. Här hittar du stranden och en livlig boulevard full av butiker, barer och matställen. Det finns också möjlighet att boka en båttur för att se Mallorcas undervattenssida. Båtar med glasbotten är omåttligt populära, vilket ger dig chansen att se vad som finns under vågorna utan att bli blöt! För golfentusiaster finns det fyra golfklubbar i närheten, den närmaste ligger bara cirka 15 minuter från centrum.

Bara en timmes bilresa bort hittar du Hidropark Alcudia, packad med attraktioner, rutschbanor och stora pooler. För familjevänligt nöje lite närmare hemmet, njut av en oförglömlig naturupplevelse på Safari Zoo i Sa Coma.

Vacker strand

När solen skiner är det svårt att slå lata dagar på stranden. Den mjuka sanden sträcker sig över en kilometer längs kusten, perfekt för att hitta en lugn plats eller sitta på en solstol. Bada och snorkla i havet, eller utöva någon av vattensporterna som erbjuds. För att undkomma middagsvärmen, besök butikerna längs strandpromenaden, eller slå dig ner för en uppfriskande drink och snacks i en av barerna och restaurangerna.

Roliga aktiviteter

Det finns mycket att göra utanför stranden, oavsett om du vill ta en båttur, dyka eller utforska några av Mallorcas fascinerande grottor. Hyr en bil för att besöka några av de vackra fiskebyarna på östkusten, eller unna barnen en rolig dag på Alcudias vattenpark, mindre än en timme bort. Om du alltid har velat åka på en luftballongfärd kan Cala Bona göra det också.

Fantastisk kultur

Engagera dig i stadens pulserande kultur medan du är där, oavsett om du njuter av en måltid utomhus vid hamnen eller promenerar genom marknaden i närliggande Son Severa, som hålls på fredagsmorgonen. Ta en romantisk solnedgångspromenad längs strandpromenaden, eller tillbringa dina kvällar med några drinkar i en av Cala Bonas livliga barer.

Gör dig redo för en fantastisk undervattensupplevelse när du bokar en resa med Albatross Diving. Ta på dig din dykutrustning och börja bli exalterad över att utforska havets hemligheter, allt i säkra händer på de vänliga kvalificerade instruktörerna. Albatross Diving har dig täckt oavsett om du är en komplett nybörjare eller erfaren dykare.

Beläget precis vid kusten på Carrer del Xaloc, kommer de att hämta dig från ditt hotell och ta dig till sin båt, Abakua. När du seglar ut ur hamnen på Balearernas glittrande vatten kan du beundra utsikten tillbaka till stranden innan du vänder dig mot havet. När du kommer till din första dykplats och har all din utrustning på dig kommer du att tas ut i vattnet av en erfaren instruktör. När du simmar till havsbotten, håll ögonen öppna för graciösa strålar, färgglada fiskar och till och med bläckfisk.

Som en del av din resa kanske du kan se den otroliga ljusshowen i Skylight Cave, eller besöka den berömda Pirate Cave. Om du inte känner för att gå för djupt i vattnet gör Albatross även snorklingsturer, perfekt om du har små barn. Det finns dock ingen minimiålder, så dina små kan vilja dyka på egen hand. Din kapten kan till och med låta dem styra båten i en minut.

Oavsett om du går en PADI-kurs, gör ett introduktionsdyk eller bara snorklar, kommer du garanterat att ha en fantastisk tid på Albatros Diving. Efter en rolig dag i vattnet, gå tillbaka till torrt land och bege dig till Sanddancers för några drinkar.

Utforska mystiska dolda världar med en havsgrottur på Mallorca. Ön har några fascinerande grottnätverk, av vilka några finns i närheten om du bor i Cala Bona. Ta en båt från Cala Bona längs kusten till Cala Varques, där du hittar den berömda piratgrottan. Simma runt i grottan och se de otroliga färgerna och konstiga klippformationerna.

Du kan ta dig upp ur vattnet och utforska mer av grottan till fots, se bara till att vara försiktig och lyssna på din guide. Tio minuter söder om Cala Bona kan du njuta av en tur till grottorna i Drach i Porto Cristo. Översatt som "Drakgrottorna", har detta mystiska underjordiska nätverk till och med en sjö över 100 meter lång, bildad av havsvatten. Kombinera ett besök i dessa grottor med en eftermiddag med att utforska denna pittoreska fiskeby, som har en avslappnad atmosfär.

Mindre än 20 minuter norr om Cala Bona hittar du också Cuevas de Arta. Precis vid havet, omgiven av höga berg och spektakulära klippor, klättrar du några steg till grottans otroliga ingång. Se de fascinerande stalaktiterna och stalagmiterna med sina extraordinära former när du går genom grottorna och går ner till den imponerande Hall of Columns och Hell Chamber.

Efter en spännande dag med att utforska Mallorcas havsgrottor kan du varva ner med några drinkar på Sanddancers Bar, där du kan planera dagens aktiviteter, oavsett om du vill åka på en dyktur eller utforska mer av öns östkust.

Tillbringa lite tid med att utforska den vackra byn Porto Cristo. Cirka tio kilometer söder om Cala Bona är det en härlig plats att vandra runt på medan du insuper atmosfären av en autentisk kuststad på Mallorca.

Porto Cristo, en traditionell fiskeby med en vacker naturlig hamn, har en lugn och avslappnad atmosfär. Även om det finns en vacker strand med otrolig natur, finns det inte så mycket turism i byn så det är perfekt för en lugn dag ute. När du promenerar genom hamnen kommer du att se traditionella fiskebåtar tillsammans med moderna yachter och motorbåtar.

Ta dig till Avinguda de Joan Amer, där du kan se ruinerna av en romersk basilika, medan platsen för byns ursprungliga romerska hamn ligger bakom den nuvarande hamnen. Stanna förbi de pittoreska lokala butikerna när du går på gatorna och letar efter souvenirer att ta med hem.

Gå till stranden när det är dags att koppla av i den gyllene solen, som slingrar sig runt en skyddad vik, inramad av pittoreska klippor. Doppa tårna i Medelhavets kristallklara vatten, eller gör sandslott med dina små. Luta dig tillbaka och koppla av på eftermiddagen, ta en båttur eller besök Cuevas dels Hams, ett speciellt nätverk av grottor bara några kilometer från Porto Cristo.

Mallorca utflykter