Mallorca bussar vintertidtabell


Ny vintertidtabell för TIB-bussarna på Mallorca: vad kommer att förändras från tisdag? Tidtabellen för de röda och gula TIB intercitybussarna på Mallorca har förändrats totalt runt månadsskiftet. Som transportministeriet på Balearerna meddelade på måndagen kommer förbindelserna till vissa semesterorter vid havet att tunnas ut från och med den 1 november, och linjer som används av många människor på vintern kommer att förstärkas.

Det blir fler resor per dag – nämligen exakt sju under veckan och fem på söndagar och helgdagar – med busslinje 501 från Palma via Llucmajor, Campos och Felanitx till Manacor. Det finns till och med en 30-minuters cykel mellan 12:45 och 19:20. Från den 1 november kommer även busslinje 401 att gå varje halvtimme på vägen mellan Palma och Cala Millor. Detta gäller på vardagar mellan 14:35 och 17:40.


Förbindelserna stärks också på norra delen av ön: resor på linje 301 mellan Palma och Port de Pollença utökas, liksom de på linje 302 mellan Balearernas huvudstad och Alcúdia-bukten.


Can Picafort En annan nyhet är de förbättrade förbindelserna till sjukhusen Son Espases och Son Llàtzer: linje 508 mellan Sa Ràpita, Arenal och Palma stannar nu också vid sjukhuset Son Llàtzer. Linjerna 202 (Estellencs-Palma) och 203 (Port de Sóller-Palma) går till en ny hållplats vid Son Espases-kliniken.


I sydost nås Campos transferpunkt varje timme på vintern från Santanyí, ses Salines och Colònia de Sant Jordi. I Campos är det sedan möjligt att byta till busslinje 501 till Palma. Eftersom många hotell fortfarande är öppna fram till mitten av november kommer extrabussar att användas fram till dess på vissa sträckor som knappt används vintertid. Det kommer att finnas en extra tidtabell, speciellt för den sydvästra delen av ön. Förutom de vanliga TIB-bussarna används Aerotib-bussar även under den svala årstiden, om än med längre mellanrum. Dessa kör till östkusten, i sydväst och i norra delen av ön.

Mallorca utflykter