Camping på Mallorca

Mallorca är förmodligen den mest lovande destinationen för alla äkta campingentusiaster. Tyvärr, till skillnad från erbjudanden och destinationer för camping i Spanien, erbjuder Mallorca husbilen eller husbilfanatikern nästan inga alternativ.

Endast mycket få alternativ och verkligen få platser som är tillgängliga alls och också mycket enkla platser. Om du inte letar efter den ultimata äventyrsresan, kan du glömma en campingsemester på Mallorca och välja ett hotell eller lägenhet.

Officiella campingfaciliteter på Mallorca

Det finns bara två campingplatser på Mallorca där du officiellt kan tillbringa natten och lagra ett tält. Den första och mest populära platsen ligger vid Lluc-klostret. Beläget i nordväst av Mallorca och mitt i Tramuntana-bergen.

Denna campingplats moderniserades 2007. Sedan dess finns det inte bara nya sanitära anläggningar tillgängliga (inklusive kallt vatten), utan också grillplatser med motsvarande bord och bänkar.

I allmänhet har campingen plats för cirka 300 tält. Du måste dock boka en plats i förväg, särskilt under sommarmånaderna från juni till september.

En annan plats, den sista på den korta listan över officiella alternativ, finns också i nordväst av Mallorca. Ligger på Es Pixarells picknickområde, på MA-10-vägen mellan Lluc och Pollensa. Vid höjden av kilometer 17 svänger du till vänster till en liten, smal och ganska obemärkbar gata. I Es Pixarells behöver du verkligen inte ha höga förväntningar på den erbjudna infrastrukturen, annars kommer du förmodligen bli besviken. Vattenpunkt och toaletter finns tillgängliga. Den knappa utrustningen kompenseras emellertid av en hisnande och helt grandios utsikt över dalen men också av bergen.

Vildcamping är inte strängt förbjudet på Mallorca, men är inte heller tillåtet. Man kan anta en tolerans. Det är mycket viktigt att det å ena sidan är offentliga mark och att ditt läger är minst 50 meter från stranden. Om du vill campa i ett privatägt område rekommenderas det att du pratar med ägarna i förväg. Många av de privata fastigheterna är dock redan utrustade med lämpliga förbudsskyltar.

Platser för campare på Mallorca

En välutrustad parkeringsplats för campare finns i Inca. Du kan till och med parkera gratis där. Både vatten och el finns och sanitetsenheterna töms. Det är också möjligt att parkera din husbil på Lluc-klostrets stora parkeringsplats. Det finns dock inga faciliteter för campare.

Precis som vilda camping är parkering och camping i många offentliga parker och picknickområden inte tillåtna. Det tolereras vanligtvis av myndigheterna, men kan lika bra resultera i böter.

slutsats:

Som klargjordes i början finns det bara ett fåtal alternativ att campa på Mallorca. Dessa är också dåligt utvecklade och erbjuder ett minimum av komfort. Framtiden kan erbjuda fler möjligheter, men fastlands Spanien har många fler alternativ.

Mallorca utflykter