Mallorcas bästa cykeldestination i Europa

Efter pandemin har Mallorca blivit huvuddestinationen för europeisk cykelturism. Enligt denna prognos förväntas 200 000 cykelsemesterresenärer den här säsongen, vilket även inkluderar vårmånaderna 2023 – fler än före pandemin.

De flesta cyklister kommer från Nederländerna, Schweiz, Tyskland, Storbritannien, Belgien och Spanien.

Sedan införandet av United Airlines direktflyg mellan New York-Newark och Palma har hotellägare dessutom sett "en gradvis ökning av antalet amerikanska cyklister".

Till detta kommer de specifika programmen för cyklister och vinnare av Tour de France, Tour of Italy eller Vuelta de España, som Sean Kelly, Toni Rominger eller Neil Armstrong. Den nordamerikanska idrottaren organiserar till och med turer på Mallorca och betalar 20 000 € bara för att åka tillsammans med Armstrong. Detta är bara ytterligare ett exempel på utvecklingen av cykelturismen på Mallorca.

Mallorcas öråd främjar också ön som ett paradis för cyklister. Till exempel lyfter chefen för turism och sport, Andreu Serra, fram ett avtal med Eurosport för att marknadsföra ön som ett aktivt turistmål, samt sponsring av cykelloppen Mallorca 312, Mallorca Cycling Challenge och UCI Track Champion League.

Redan före pandemin kunde mer än 150 hotell i semesterområdena Playa de Palma, Playa de Muro, Alcúdia-Can Picafort, Cala Millor, Cala Serena, Capdepera och Peguera utöka sina aktiviteter utanför sommarsäsongen tack vare cykelturismen . 

Mallorca utflykter