Vandringsleder på Mallorca

Över hela ön! Dessa är de fem populäraste vandringslederna på Mallorca. En resa till Mallorca under höstmånaderna är perfekt för många som vill fly midsommarens liv och rörelse och njuta av öns naturlandskap. Mallorca är ett paradis speciellt för äventyrare, eftersom det finns flera vandringsleder som leder genom bergen i Serra de Tramuntana och har olika svårighetsgrader.

Dessutom är klimatet på ön behagligt milt året runt och därför idealiskt för vandring. Bokningssajt för semesteruthyrning Holidu har nu analyserat AllTrails-data från mer än 600 vandringar för att hitta öns topprankade vandringsleder. Det här är de fem bästa resultaten från undersökningen:


1. Es Pujadors-Coll de na Benet-Bon Aire (5/5 betyg, 25 betyg): Vandringsvägen från Es Pujadors till Bon Aire via Coll de na Benet nådde pallen i ställningen. Leden är cirka fem kilometer lång och ligger nära Alcúdia på norra Mallorca. Rutten är av medelsvårighet och kan genomföras på cirka två timmar. Panoramaleden är lite ojämn i vissa delar, men erbjuder vacker utsikt över de omgivande bergen och havet. En promenad vid soluppgång eller solnedgång kan vara särskilt vacker. Glöm inte mycket vatten och solskydd!


2. La Trapa vandringsled (4,7/5 betyg, 214 betyg): Den cirkulära leden längs klosterruinerna "La Trapa" vid Port d'Andratx nådde andra plats i rankingen. Rutten på 7,6 km klassas som måttligt svår. Vandringen tar i snitt knappt tre timmar och kan vandras året runt. Rutten är särskilt rolig för (hobby)ornitologer, eftersom man kan observera många olika fågelarter. Utsikten över havet och gamla stan i Sant Elm är också värt att göra rutten. Det rekommenderas att bära rejäla promenadskor eftersom det finns steniga fläckar.


3. Valldemossa-Puig des Teix-Puig Gros (4,7/5 betyg, 54 betyg): Trea i rankingen är en av de svåraste vägarna som leder från Valldemossa till Puig des Teix. Denna cirka åtta mil långa rutt är populär bland många bergsvandrare, så chansen är stor att du får sällskap längs vägen. Det är en ganska krävande led som tar cirka fem timmar att genomföra. Eftersom rutten är väldigt varierad är den mer lämplig för erfarna vandrare. Rutten leder tillbaka till Valldemossa, eftersom det är en cirkulär rutt. Efter promenaden är det lämpligt att stanna till vid någon av de lokala restaurangerna för att återhämta sig från den ansträngande aktiviteten. Innan du ger dig ut på denna tur, vänligen kontrollera den aktuella informationen på plats, eftersom vissa delar av leden inte är tillgängliga av olika anledningar.


4. Ruta de Pedra en Sec /Variant al Puig de Maria (4,7/5 betyg, 49 betyg): Nästa rutt i rankingen är Ruta de Pedra en Sec (GR221), den välkända torrstensvägen som går längs västkusten går genom Serra de Tramuntana och är med på UNESCO:s världsarvslista. Denna fem kilometer långa del av rutten, som tar cirka två timmar, anses vara en lätt väg som även kan tas av nybörjare. Stigen som går nära Pollença är idealisk för promenader året runt. Det imponerar med sitt varierande landskap, vackra vyer över kusten och den typiska medelhavsvegetationen.


5. Ermita la Victoria-Penya des Migdia-Talaia d'Alcúdia (4,7/5 betyg, 37 betyg): Femteplatsen ligger öster om den norra staden Alcúdia. Turen börjar vid Ermita de la Victoria och passerar genom ett populärt område för ivrig vandrare. Den här leden klassas som svår eftersom det finns några utmanande platser. Så du måste vara väl förberedd innan du börjar denna vandring. Vissa vandrare har rapporterat att leden är lite stenig och svår att gå på sina ställen, men den panoramautsikt den erbjuder är väl värd ansträngningen! Enligt AllTrails tar rutten cirka tre timmar och 50 minuter.

Mallorca utflykter