Mallorca festsäsong 2023

Efter att megaparken på Playa de Palma de Mallorca meddelade på Facebook att den skulle hålla sin stora öppningsfest sista helgen i april, följde konkurrenten Bierkönig efter. Etablissemanget på Schinkenstraße meddelade också på det sociala nätverket att det skulle börja sin stora öppning den 20 april 2023 och kommer att pågå till den 23 april.

Det tyska partytemplet Megapark på Playa de Palma de Mallorca har redan meddelat när säsongen firas nästa år. På nöjesbolagets Facebooksida står det att den så kallade öppningsfesten börjar den 27 april 2023 och pågår till den 30 april. Festdeltagarna kan se fram emot en föröppning den 30 mars.

För drygt en vecka sedan avslutades flera dagars avslutningsfestligheter i de två tyska festtemplen. Höjdpunkten som många ivrigt såg fram emot var uppträdandet av Gassenhauer-sångaren Mickie Krause, som inte längre kommer att uppträda på Megapark i framtiden.

Många människor i tysktalande länder baserar sin semesterplanering på den så kallade Ballermann efter öppnings- och stängningsfester. Till skillnad från de vanliga sommarevenemangen anses dessa vara särskilt vilda och berusande.

Regeringen på Mallorca betraktar de festliga templen som platser som lockar för många turister. Lokala politiker och hotellägare försöker civilisera semesterområdet. De senaste åren har man börjat bygga flera femstjärniga hotell.

Mallorca utflykter