Billiga utflyktstips Mallorca

Spara på semestern: sju Mallorca-tips för mindre än 10 euro

Finns det något bättre än en semester på Mallorca? Bara att ha tid och ingen stress, strosa genom bergsbyar med familjen, äta tapas och spendera eftermiddagarna på stranden. Men vill man uppleva något måste man ibland gräva djupt i fickorna: entréavgifter, taxiturer, ett mellanmål här, en fika där och så är 100 euro om dagen snabbt borta.

Om du redan planerar din påsksemester på Mallorca har vi några utflyktstips för dig som kostar mindre än 10 euro eller till och med är gratis. Dessa tips är gjorda med material från Mallorcan Tourist Board Fomento.

Bellver Park

Den ligger i Palma, är den gröna lungan i öns huvudstad. Palma och erbjuder en fantastisk utsikt. Det bästa sättet är att kliva på bussen och gå av (linje 4 eller 20 från Plaça España) vid Plaça Gomila i El Terreno-distriktet och lugnt gå uppför kullen. Den branta, oändliga trappan påminner ibland lite om Montmartre i Paris, men det är det värt. På toppen kommer du att belönas med en hisnande utsikt över staden, bukten och det omgivande området. Om du vill kan du också besöka slottet Bellver. Inträdet är gratis på söndagar, annars betalar vuxna turister 4 euro, barn upp till 12 år kommer in gratis.

En traditionell fira

Utforska Mallorca från dess ursprungliga sida när du firar med lokalbefolkningen och lär dig om deras seder. Där bättre än på "Firas", mässor och marknader, som ibland firas nästan varje vecka någon annanstans på ön och inte kostar en entréavgift. Å ena sidan finns det jordbruksmässorna, å andra sidan finns det firas, som är tillägnade vissa produkter. Till exempel, i Marratxí från den 4 mars kretsar allt kring lera och keramik vid "Fira del Fang". Den nautiska och bläckfiskmässan Fira Nàutica y de la Sepia firas i Alcúdia 14-16 april. Eller vin- och ostmässan den 1 maj i Estellencs.

Palmas katedral

Det är symbolen för staden och förmodligen en av de mest imponerande byggnaderna på hela ön och Medelhavet. "La Seu", som lokalbefolkningen kallar katedralen, är definitivt värt ett besök. Du betalar 9 euro per person, men det finns även rabatter för barn och äldre. I kombibiljetten ingår även ett besök på det intilliggande museet. Men du kan också bara gå till en mässa och gå in gratis. Tiderna är måndag till fredag ​​kl. 9.00, lördag kl. 9.00 och 19.00 och söndag kl. 9.55, 10.30, 12.00 och 19.00.

Fresopolis: natur, djur och picknick

Om det fortfarande är för kallt för stranden och barnen är uttråkade mellan shopping och museer, då är det här tipset för den perfekta familjesemestern på Mallorca. Äventyrsgården ligger mellan Palma och Llucmajor. Här kan du enkelt spendera en hel dag med små barn. De kan släppa farten, leka, rida på hästar, ha kul på djurparken och mycket mer. Det är bäst att packa en picknickkorg och äta lunch ute i naturen. Det finns även grillplatser som du kan använda gratis. Inträdet kostar 7,50 € per person och är gratis för barn under tre år. Mycket ingår i priset, vissa tillägg kan bokas.

Bort från hotellets buffé

Det behöver inte alltid vara samma müsli från buffén. Vad sägs om en frukost som mallorkanerna gör? Denna finns ofta för runt tre euro och består vanligtvis av knaprigt rostat bröd med rivna tomater, "tostada con tomate rallado" och olivolja. Serveras vanligtvis med café con leche och färskpressad apelsinjuice. Du kan få detta erbjudande i nästan alla barer på Mallorca. Lunch finns också vanligtvis mycket billigt på ön. Beroende på plats kan en trerättersmeny kosta mindre än 10 euro. Vanligtvis är det en förrätt, en varmrätt, en efterrätt och en drink.

Saluhallarna på ön

Det är ett myller av färg och doft och är alltid välbesökt - av både semesterfirare och lokalbefolkningen. Det finns många täckta marknader på Mallorca som du kan besöka gratis och är en bra idé, särskilt vid dåligt väder. Från färsk fisk till frukt och grönsaker till souvenirer och exotiska kryddor, det finns mycket att beundra här. "Mercats" finns på många ställen på ön, i Palma är till exempel "Mercat del Olivar" inte långt från Plaça España. Den i Santa Catalina är mindre, den i Pere Garau-distriktet är mer originell.

Fundacion Juan March-museet i Palma

Museet är inrymt i en gammal herrgård från 1600-talet i Palmas historiska stadskärna. Du kan se samtida spansk konst och växlande utställningar. Det bästa är: inträdet är gratis! Att besöka ett museum kan vara en livräddare, särskilt på en regnig dag i staden. 

Mallorca utflykter