Strandklubbar på Mallorca

Ibland kan det vara något mer än ett enkelt besök på stranden på Mallorca. Att spendera en hel dag på en strandklubb är en välkommen förändring. Du behöver inte ta med handdukar, filtar och paraplyer, eftersom de många strandklubbarna på Mallorca erbjuder mycket komfort och lyx. Stora sköna solstolar, varierade menyer, rena sanitära anläggningar och välskötta stränder till exempel. Band eller DJ:s spelar ofta och anläggningarna hålls i medelhavsstil. Inträdet är dock vanligtvis inte billigt.

Puro Beach Club

De är förmodligen en av de mest kända klubbarna på Mallorca. Det finns två av dem och båda ligger inte långt från öns huvudstad. Den ena ligger i väster i Can Pastilla, den andra på andra sidan i Illetasbukten. Faciliteterna i båda klubbarna är väldigt lika. Interiören är elegant i vitt, menyn erbjuder många rätter från skaldjur till veganska alternativ. Det finns en pool med stora Bali-solstolar och klubben i Can Pastilla har fantastisk utsikt över havet från ovan. I Illetas däremot kan solstolarna som är placerade på klipporna användas.

Shiva Beach Club

Detta är inte långt från Badia Blava på sydvästra Mallorca. Inredningen är en blandning av nautiska och bohemiska stilar, så det finns mycket blått och mycket raffia. Den är öppen dagligen från 10:30 till midnatt och är också en höjdpunkt på kvällen. För då badar hela komplexet i mjukt, indirekt ljus och du kan njuta av ett glas vin med utsikt över havet. Och Shiva Beach Club erbjuder också alla andra bekvämligheter som en utvald meny, musik och solstolar i olika storlekar.

Nikki Beach Club

Du hittar Beach Club i Magaluf (och även på Ibiza för den delen) på ett centralt läge. Liksom många strandklubbar har den här en pool, restaurang och bar, och tillgång till stranden med solstolar och stolar. Den är öppen dagligen mellan 11:00 och 19:00. Om du vill dansa är Nikki Beach Club platsen för dig, då det vanligtvis spelas hög musik där. Tillgång till poolen är begränsad till personer över 18 år, men familjer med barn kan använda strandområdet. Det finns förresten en klädkod och det står "Beach Chic". Kvinnor får bära strandklänningar och sandaler, män är bäst klädda i pikétröjor och khakibyxor.

UM Beach House

Beläget i Puerto Portals, är det en mötesplats för de rika och berömda. Nej, seriöst, till och med Leonardo DiCaprio har druckit cocktails och simmat i poolen här. De som vill gå i hans fotspår kan göra det dagligen från klockan 11 till 20. Många naturmaterial har använts i inredningen, som trä och raffia, som ger en varm atmosfär. Stora grupper är också välkomna eller evenemang kan organiseras på UM Beach Club. Du kan äta och dricka på terrassen med utsikt över havet.

Mhares Beach Club

Den här finns i Puigderrós, inte långt från Maioris, och har allt en bra strandklubb behöver: en pool, tillgång till stranden, enkla solstolar och stora sängar, en restaurang, barer och mycket mer. Om du vill kan du även boka paket. Sedan kostar en dag på Mhares Beach Club inklusive handdukar, trerättersmeny, flaska vatten och en solstol för två personer 130 euro. Det finns även andra paket med fler tillägg.

Balneario Illetas

Detta är en av de mindre strandklubbarna, men den imponerar med sitt läge. För du når det enkelt med buss från Palma, men det finns även parkeringsplatser. Du kan äta där, fira fester, men också bara dricka en kopp kaffe eller en cocktail. Det speciella är att det finns många olika små nivåer, några i sanden, några på klipporna och några på terrassen. Men det finns också en avgörande nackdel, eftersom det inte finns någon pool i Balneario Illetas. I allmänhet är strandklubben väldigt avslappnad och har en trevlig liten tillgång till stranden som är perfekt för familjer.

Beach Club Gran folier

Den öppnar onsdagen den 10 maj och ligger i Cala Llamp nära Port Andratx. Här kan du bada och koppla av i poolen samtidigt som du har utsikt över havet. Baren och restaurangområdet erbjuder också en spektakulär utsikt. Beach Club har funnits i mer än 20 år. Han erbjuder även hälsobehandlingar som massage. Det finns också en "Premium Zone" på första raden med särskilt stora solstolar eller Bali solstolar. Alla paket kan ses och bokas online.

Mallorca utflykter