Ridning på Mallorca


En ridtur genom skuggiga tallskogar eller på stranden är en välkommen förändring för många resenärer på semester på Mallorca. Balearerna har den högsta tätheten av hästar i Europa

Ridsäsongen på Mallorca är året runt. Framför allt från november, när semesterön faller i dvala i flera månader, finns fantastiska möjligheter att njuta av känslan av frihet till häst på öde stränder. Många ridhus på Mallorca erbjuder ridturer ut i naturen. Du bestämmer själv om du vill delta i en utflykt till naturparken Cala Mondrago på östkusten, till bergen i Serra de Tramuntana i norr eller till stränderna i Alcúdiabukten på Mallorca på norra kusten.

Semester på Mallorcas hästgård

Ridstall på Mallorca känns igen under namnet "Rancho". Operatörerna brukar erbjuda holistiska semesterkoncept som fokuserar på att hantera hästarna. Boendet på en mallorcansk hästgård är antingen gästrum med landsspecifika möbler eller fincas. Det mesta av cateringen är halvpension och inkluderar frukost och en meny på kvällen. Eftersom de flesta av ridhusen ligger i det inre av Mallorca rekommenderar vi att hyra en hyrbil, vilket gör att du kan vara flexibel under din ridsemester.

Ett omfattande program erbjuds. Varje dag kan du delta i en 1-3 timmars ridtur, där du kan lära känna Mallorcas underbara medelhavsnaturlandskap. Du kommer att korsa tallskogar och apelsinträd och passera väderkvarnar. Ridturer till stranden är vanligtvis endast möjliga utanför högsäsong. De flesta ridhus erbjuder kompletta paket med ett visst antal riddagar. I det här fallet måste ytterligare turer bokas direkt med dina värdar.

Lär dig rida på Mallorca

Att åka på Mallorca inkluderar också att bemästra rätt tekniker och kommandon. Medan erfarna ryttare strövar i landskapet ensamma eller med en grupp på hästryggen, finns ridlektioner på programmet för nybörjare. Även barn från fyra års ålder kan lära sig rida på ett Mallorcas ridstall. Milda ponnyer används för de yngsta.

För vuxna ridelever står långlektioner på programmet i början av ridlektionerna. I denna en-till-en-lektion lär sig deltagarna hur man intar en korrekt hållning i sadeln och hur man påverkar djuret. I kurserna ingår även skötsel av hästarna. Deltagarna tränas i att leda, trimma, sadla och stallarbete.

Hästar på Mallorcas ridhus

Operatörerna av Mallorcas ridhus ser i allmänhet till att djuren hålls på ett lämpligt sätt. För det mesta lever hästarna i grupper på en åker och är bara ibland inhysta i box. Djuren är milda och tålmodiga och har fått utbildning. Djuren drar sig nästan aldrig för att vara utomhus även om korta sträckor leder direkt längs en trafikerad väg.

Ridturer med representanter för olika hästraser genomförs på Mallorca. Andalusiska och Camargue-hästar är utbredda. De senare har en stark fysik och kommer ursprungligen från Provence. Ibland används även Menorcans på åkattraktioner. Det är renrasiga hästar som föds upp på grannön Menorca. 

Mallorca utflykter