Vilken är den varmaste sidan av Mallorca?

Upptäck de soligaste platserna på denna vackra ö!

Mallorca, den största av Balearerna och ett favoritparadis för solälskare, erbjuder en rad hisnande landskap, kulturella nöjen och, naturligtvis, varma temperaturer! Men vad är egentligen den varmaste sidan av Mallorca? Låt oss ta en närmare titt på ön och upptäcka dess soligaste platser! 

Norra kusten: naturlig skönhet och pittoreska byar

Mallorcas norra kust är känd för sitt imponerande bergslandskap som kallas Serra de Tramuntana, som till och med finns med på Unescos världsarvslista. På grund av bergen är detta område generellt sett lite svalare än andra delar av ön, men det är fortfarande skönt och varmt här under sommarmånaderna. Med charmiga byar som Deià, Valldemossa och Sóller är det definitivt värt ett besök, men kanske inte den varmaste platsen på ön.

Östkusten: vikar, stränder och grottor

Mallorcas östkust är hem för några av de vackraste vikar och stränder, som Cala d'Or, Cala Millor och Cala Ratjada. Här kan du njuta av kristallklart vatten och fina sandstränder, omgivna av imponerande klippformationer. Klimatet på östkusten är generellt milt, men temperaturen kan nå runt 30°C på sommaren. Även om detta område verkligen är varmt och soligt, finns det delar av ön som erbjuder ännu varmare temperaturer.

Sydkusten: den varmaste delen av Mallorca

Mallorcas sydkust är där du hittar de högsta temperaturerna och flest soltimmar. Platser som Palma, öns livliga huvudstad, och den populära badorten Playa de Palma är riktiga hotspots för soldyrkare. De vackra stränderna i Es Trenc och Cala Pi är också värda ett besök. Under sommarmånaderna kan temperaturen på sydkusten nå så höga som 35°C, vilket gör detta till den varmaste delen av Mallorca!

Västkusten: lyx och hisnande solnedgångar

Mallorcas västkust kännetecknas av lyxiga hamnar, som Port d'Andratx och Port de Sóller, och erbjuder en semester i en exklusiv atmosfär. Även om detta inte nödvändigtvis är den hetaste delen av ön kan du fortfarande njuta av underbara temperaturer och vackra solnedgångar som sätter eld på himlen. Ett besök på den här sidan av ön bör inte missas under din vistelse på Mallorca.

Slutsats: Mallorcas varmaste sida

Efter en rundtur på denna soldränkta ö kan vi dra slutsatsen att Mallorcas sydkust är den varmaste sidan, med de högsta temperaturerna och flest soltimmar. Ändå har varje sida av ön sin egen charm och skönhet, så varför inte utforska alla sidor av Mallorca på din nästa semester? Vad du än väljer så har denna vackra ö garanterat något för alla!

Mallorca utflykter