Vattenparker på Mallorca

Under sommarmånaderna söker alla på Mallorca framför allt en sak: att svalka sig! Om du vill ha något mer än en strand eller en pool är dessa vattenparker ett bra alternativ.Mallorca har flera vattenparker som erbjuder spännande åkattraktioner och vattennöjen. Den mest kända är nog vattenparken i El Arenal. Detta är en av de största på ön och erbjuder en mängd olika rutschbanor, vågbassänger och barnområden.

Plats: Autovia Palma Arenal Km 15, 07600 El Arenal, Balearerna

Öppettider: juni och september 10.00 till 17.00/ juli och augusti 10.00 till 18.00

Inträdespriser: Vuxna från 32 euro, barn från 14 euro, kan köpas online

Ytterligare information: Ett "Fast Pass" ger dig snabbare tillgång till attraktionerna. Försäljningen är begränsad i parken, men onlineköp är garanterade. Det finns också en skåpservice för 6 euro per dag, en hängmattaservice för 5 euro per dag och en täckt parkeringsplats för 7 euro per dag. Det finns också en snackbar med ett brett utbud av mat, dryck och glass.

Buss nummer 23 EMT går från Palma och stannar precis framför parkens parkering.

Hidroparken i Port d' Alcudia ligger på andra plats i listan. Det är en familjevänlig attraktion med rutschbanor, pooler, en minigolfbana och diverse andra aktiviteter.

Plats: Av. Tuca, s/n, 07400 Port d'Alcudia, Illes Balears

Öppettider: juni, september och oktober 10:30 till 17:00 // juli och augusti 10:00 till 18:00

Inträdespriser: vuxna från 29,95 euro; Barn från 21,95 euro - köp biljetter här

Ytterligare information: Det tillkommer en extra kostnad för skåp och hängmattor eftersom de är en extra tjänst och inte ingår i entréavgiften. Parkering är gratis för Hidroparks kunder. Det finns även hamburgare, smörgåsar, sallader, bufférestaurang och grillservice (mot avgift). Du når den med TIB intercity buss 322.

En annan vattenpark på Mallorca är Western Water Park i Magaluf. Det finns rutschbanor, konstgjorda floder, vattenfall, till och med en cowboyshow.

Plats: Ctra. Cala Figuera a Sa Porrasa, 2-22, Magaluf.

Öppettider: juni, september och oktober 10.00 till 17.00 // Juli och augusti 10.00 till 18.00

Inträdespriser: Vuxna från 32 euro; Barn från 14 euro - köp biljetter här

Ytterligare information: Ett "Fast Pass" ger dig snabbare tillgång till attraktionerna. Försäljningen är begränsad i parken, men onlineköp är garanterade. Det finns också en skåpservice för 6 euro per dag, en hängmattaservice för 5 euro per dag och en täckt parkeringsplats för 7 euro per dag. Det finns också en snackbar med ett brett utbud av mat, dryck och glass.

I bilen kör du först på motorvägen Palma-Andratx. Avfart vid avfart 13. Detta är 15 minuter från Palma och 5 minuter från Palmanova. Resan med buss är som följer: Det finns regelbundna förbindelser från Palma (linjerna 106, 104, 105).

Det finns också vattenrutschbanor, en vågbassäng och ett barnområde i Marineland Mallorca på Costa d'en Blanes.

Plats: C/ Garcilaso de la Vega, 9, 07181 Costa d'en Blanes, Mallorca

Öppettider: Från april till oktober 10.00 till 17.00

Inträdespriser: Vuxna från 29 euro; Barn från 12 euro - köp biljetter här

Ytterligare information: Parken har självbetjäningsrestauranger och pizzerior. Kontrollera med en anställd om de upplevelser och shower som är tillgängliga den dagen. Det finns avgiftsbelagda parkeringsplatser som regleras av ORA.

Med bil, använd motorvägen Palma-Andratx och avfarten Costa d'en Blanes. Parken ligger fem minuter från Palmanova, tio från Palma och 50 från Alcúdia, Cala Millor och Cala d'Or. TIB:s intercitylinjer 104, 106 och 107 kör sträckan Palma-Magaluf/Palmanova/Peguera med stopp vid Marineland i båda riktningarna.

Sist men inte minst finns den berömda Katmanduparken: Beläget i Magaluf är området en nöjespark som även inkluderar en vattenpark med rutschkanor, plaskplatser och familjevänliga attraktioner.

Plats: Avenida Pedro Vaquer Ramis 9, 07181 Magaluf, Balearerna

Öppettider: 31 mars - 18 juni 10-18 // 19 juni - 10 september 10-22 // 11 september - 5 november 10-18. Öppettiderna för varje attraktion kan ändras under säsongen.

Biljetter: vuxna från 28 euro; Barn från 20 euro - köp biljetter här

Ytterligare information: Vuxengodis, salta snacks, läsk och drycker finns tillgängliga i parken.

Mallorca utflykter