Mallorca vikar på vintern

 

Även på vintern rekommenderas att besöka vikarna på Mallorca. När de ligger där övergivna ser de väldigt annorlunda ut än på sommaren, då varje kvadratcentimeter tas upp av simmare. Vissa av dessa stränder kan nås mycket nära med en hyrbil, andra kan bara nås efter en lång promenad.

Cala Romantica

Denna vita strand söder om Porto Cristo är särskilt stor och det turkosa vattnet fångar blickarna. En vandringsled tar dig bredvid ett bungalowkomplex som för närvarande är stängt på grund av kyla till en sträcka av klippor från vilken du kan se Cala på avstånd. Det ligger lite utanför huvudvägen mellan Porto Cristo och Santanyí. Hon kallas också för S'Estany d'en Mas. Det indikeras med detta namn. På vintern kan du parkera direkt på sanden.

Cala Mendia

Denna mycket smalare cala, också omgiven av klippor, ligger inte långt från Cala Romántica. Även här är det möjligt att ta en utvecklad stig på klipporna för att nå klipporna med utsikt över det öppna havet. Precis som på Cala Romántica kan bilen enkelt parkeras precis intill stranden. Den här strandens varumärke är dess ljusrosa nyans, som påminner om stränderna på Sardinien.

Cala Llombards

Denna pärla med speciellt turkost vatten ligger söder om Santanyí. I slutet leder den asfalterade vägen brant ner till stranden, skyltarna är inte förvirrande. Var dock uppmärksam på "Platja" och gå inte till byn Es Llombards. Du kan parkera bredvid Cala. Den är inte bred och är ofta ännu fylligare än de andra på sommaren. Vågorna rullar försiktigt på sanden.

Cala Santanyi

Du kan parkera din bil på en asfalterad parkeringsplats på den glittrande grönblå stranden. På vintern kan du till och med ta dig dit med buss. Den här strandens blickfång är de särskilt branta klippväggarna, inklusive små grottor. På sommaren kan du bada här säkert.

Cala Varques

Cala Varques ligger längre bort än de andra stränderna söder om Cala Romántica. Först efter en lång promenad når man det avlägsna området. Även här är det möjligt att låta klipporna och Medelhavets magi få effekt på dig. Vattnet lyser så intensivt i turkosblått att det nästan gör ont i ögonen.

Cala Magrana, Virgili och Pilota

Mellan Cala Varques och semesterorten Cales de Mallorca finns tre mycket smala calas med ren vit sand som rinner ut i en enda bredare vik. För att komma dit måste du lämna Ma-4014 (det finns en skylt). Du lämnar återvändsgränden till Cales de Mallorca och svänger vänster. Yachter ankrar ibland i vikarna med kristallklart vatten, även på vintern.

Cala Marmols

Cala Marmols anses vara en av de mest förtrollande, men också en av de vackraste på hela ön. Bara de som är villiga att stänga av Ma-6110, parkera sin bil någonstans och ta en längre promenad kan se det spektakulärt belägna Cala.

Mallorca utflykter