Weekend getaway Palma

Om du har en helg med tjejerna, är Palma ett utmärkt val. Palma är en avslappnad, men en levande stad, perfekt för en helg, långhelg eller en vecka bort för flickvänner, vänner eller älskare.

Med dess pulserande medelhavsatmosfär, har Palma en rad kaféer och barer med terrasser, där du kan smaka atmosfären. Till middag kan du välja från enkla livliga tapasbarer, fina fiskrestauranger och även Michelin stjärnan restauranger.
Det finns butiker i överflöd för alla, från fristående butiker, eleganta spanska märken (som Zara, Mango och Massimo Dutti) och glamour designerbutiker. Du kan njuta av allt detta medan omgiven av elegant arkitektur, vackra historiska platser och lockande kust.

Palma har många områden, gator, restauranger och kaféer att utforska nedan jag ge dig några idéer om vad man ska göra under en kort paus i Palma. Bo i gamla stan i Palma, så att du kan ta foten.
Vad är ett bra sätt att börja din resa i den avslappnade Palma, ta en drink på kvällen på den attraktiva torget Plaza de la Llotja. Runt hörnet du behöver för läckra tapas, till tavernan La Boveda (reservationer krävs eftersom det är en upptagen plats). Inte överbelasta tapas är stora. Njut av bläckfisk, chorizo ​​och ett urval av lokala och franska ostar. Om du föredrar skaldjur gå till grannen, restaurang Caballito de Mar

Starta nästa dag utforska den gamla staden. Vandra på gatorna fyllda med affärer, jugendarkitektur och livliga kaféer. Gå igenom Avingida Jaime III, en av de mest eleganta gatorna i Palma, då du kokta Paseo de Born och Calle Unio.

Sluta inte för lunch eller en drink på Placa Major torget, men i stället promenera längs den stora saluhall och restauranger på Mercat Olivar, där färsk fisk, frukt och grönsaker som erbjuds till försäljning. Det finns gott om matstånd att prova något välsmakande, ofta lokalt för lunch. Om du letar efter en mer sofistikerad lunch på detta område, stanna vid helt enkelt Fosh på Hotel Convent de la Missio,

Fortsätt väg genom Las Ramblas, förbi stånd som säljer blommor. Promenera söderut tillbaka till Placa Weyer och stannar för läcker glass på Amorino, där glassar formas till blommor och smak Dulce de Leche är verkligen super läcker. Strosa genom de lugna trädgårdar och fontäner bredvid Avenida D'Antoni Maura, medan du kan beundra katedralen på vänster sida.
Om du har någon energi kvar, kan du idag besöka katedralen, annars hålls det i morgon. I slutet av trädgården finns det ofta en liten samling av lokala hantverk bås.
Efter en intensiv dag, dolda seaside Café Varadero, med härlig utsikt över havet och domkyrkan en idealisk plats att koppla av.
För en utekväll med lokalbefolkningen gå till Placa Drassana. Ett elegant ställe att börja är restaurangen Sadrassana. För en aperitif, koppla av på bekväma soffor och stolar i den eleganta innergård. Restaurangen ligger i en vacker, nyrenoverat stort hus, även på de konstgallerier på övervåningen.

En bra plats för en sen natt drink är Es Baluard. Den eleganta utomhus bar, restaurang och terrass med utsikt över de twinkly ljus över bukten i Palma.

Naturligtvis kan jag ge dig fler råd på den andra dagen, men kanske du vill med dina flickvänner, vänner eller älskade själv utforska Palma.

Mallorca utflykter