Tre vackra, okända vikarna på Mallorca

Cala En Basset
Som vanligt, de flesta turister på ön Mallorca, ofta till samma stränder, som ligger nära huvudstaden Palma. Men en bit bort hittar du många vikar och stränder som också är vacker, men mindre kända och därför mycket mindre trångt.

Jag kommer att föreslå under tre relativt okända vikar, måste du besöka en gång om du letar efter en trevlig och lugn plats för din strand resa nästa.

Jag börjar i Manacor, Cala Varques, en vacker strand som ligger vid slutet av en lucka, som kan nås promenader genom en typisk Medelhavet skog. För att komma dit du kör från Porto Cristo till Santanyí och bara Son Fortesa Vell du måste vända sig till en omärkt väg, därifrån kan du måste passera genom en grind och go're till fots och 15 minuter senare du är på stranden.
Stranden imponerar med vit sand och kristallklart vatten. Mycket nära är en kalksten grotta som du kan nå bad och det är värt att besöka, som tidvattnet tillåter.
Dessutom finns de berömda grottorna "Cuevas del Drac", som finns i närheten (6 km), en av de mest populära naturliga enklaver, du måste åtminstone ha besökt en gång.

Cala Es Carbo är säkerligen en av de vildaste vikarna på Mallorca. En platt sandstrand med kritvita sanddyner. Från Es Dolç du går i maklig takt på cirka 20 minuter längs kusten längs hamnen. När du kan se naturpark Cabrera och flera små öar. I grann Colonia de Sant Jordi, du i restaurangen "Marisol" en bra lunch för cirka 15 € krävande.

Slutligen i Andratx, i sydvästra delen av Sierra de Tramuntana, hittar du Cala En Basset. Denna okända bay är intressant för älskare av vilda och robusta klippformationer. Det finns ett fågelskyddsområde, helt omgiven av grönska och klippor, med många spår som du kan utforska.
Banorna avslutas i en sandig område med lugnt vatten som omges av höga klippor och med en imponerande fyr. Utsikten över bukten är hisnande och ger intryck som om du är på en avskild strand i Stilla havet.
Det är svårt att uppnå något i en robust promenadtakt att nå Cala En Basset i 40 minuter.
Du kan parkera bilen i Sant Elm framför restaurangen Es Moli, nära hus Can Tomeví. Här följer den väg som går direkt till höger om denna pittoreska hus.

Mallorca utflykter