Santa Margalida vilar på Mallorca

10 km från Can Picafort, ligger i inlandet den lilla lantliga kommunen Santa Margalida, med cirka 11.500 invånare. Kommunen ingår även turist Picafort också Serra de Marina och självbetitlade staden Santa Margalida i regionen Pla de Mallorca.

Naturreservatet S'Albufera gränsar intill Santa Margalida och ger goda förutsättningar för jordbruk. Området kännetecknas av många spannmål och mandelfält, gröna ängar och vingårdar.

Lägenheter, bungalows och villor erbjuda bra boende, därifrån kan du ta alternativa resor, men också aktiv. Vandring, klättring eller cykling kan du mycket väl från Santa Margalida. Från huvudvägen går igenom många kantad av palmer, skuggiga vägar fortsätter till byn. Här är de moderna asfalterade vägar smalare längs Mallorca hus. De slingrar sig genom byn, förbi rådhuset till torget.
Lokalbefolkningen sitta i den lokala kaféer, barer och restauranger. De diskuterar nyheter och hålla evenemanget på torget i ögat. Margalida lugn råder och jordbruks- och hantverk en lång tradition.

Eftersom Santa Margalida är centralt beläget, kan du nå på några minuter, kusten och de stora turistorterna.

Den vackra kyrkan Santa Margalida är förhöjd på en kulle. Därifrån har du en underbar utsikt över det omgivande landskapet, husen och bergen. Kyrkan har en klockstapel med en klocka. Den byggdes 1232 i gotisk stil och renoverades och byggdes i 17: e och 18-talen. Kyrkan och dess vackra altaret är väl värda ett besök.

Varje tisdag den veckovisa marknaden hålls på torget. Förutom färsk frukt och grönsaker, är kött, korv, ost och färsk fisk till salu. Traditionella hantverk objekt, blommor, kläder, skor, filtar och kuddar fullfölja erbjudandet. Torget är omgivet av många träd och bänkar inbjuder dig att dröja kvar.

Mallorca utflykter