Son Carrio lugnt liv på Mallorca

I den östra delen av ön Mallorca i Llevant-regionen, nära kuststäderna Cala Millor, Sa Coma och Porto Cristo, är den lilla och lugna byn Son Carrio.

Omkring 1150 människor bor i den ursprungliga byn som är en del av kommunen Sant Llorenc. I närheten kan du vandra i naturen, men också ridning är mycket populärt.

I byn är den katolska kyrkan Sant Miquel. som byggdes i romansk Revival stil. För byggandet av ston stenar användes, som kommer från ett stenbrott. År 1907 kyrkan invigdes av biskop Pere Joan Campins. På altaret hittar ett monument till St James medan han kämpade med morerna.
Gården Ca n'Apoŀlònia (1507m2) är kulturella centrum Son Carrio ligger. Den består av två våningar och går tillbaka till 19-talet. Carrio har också en liten nedlagd järnvägsstation, som ligger 400 meter norr om centrum. Härifrån gick tåget från Manacor till Arta. Järnvägen först togs i bruk 1921, 1977 linjen tappades. Några gamla järnvägsbroar kan hittas även i området Carrio.

Vad kan du göra Carrio?
Varje fredag ​​hålls en liten marknad bredvid kyrkan, här är främst lokala produkter till salu.
Traditionellt under karnevalen i februari / mars, Carrio, kommer människorna i sorg kläder i en parad genom byn, (begravning av sardin). Under ceremonin kistan bränns med sardiner. Efteråt, njuta av en måltid med stekt sardiner. Denna festival markerar början på fastan. Festivalen Sant Miquel Arcàngel hålls årligen i början av maj, en del innefattar en jordbruks rättvist boskap utställning, olika konserter, utställningar och en grill som kallas Torrada.
Högtiden till ära St. Michael hålls varje år den 29 september Carrio.
Endast 8 km från Son Carrio du kan besöka djurparken. Många djur som giraffer, noshörningar, zebror, gaseller, gnuer och exotiska djur kan beundras. Du kan bestämma om du tar 3 km lång väg med bil eller använda safari tåget.
En mycket speciell upplevelse under ditt besök i Son Carrio.

Mallorca utflykter