Mallorca i vinter

Mallorca är en höjdpunkt, inte bara på sommaren. Om det är långsam vintern visade ö utanför en annan sida, en tyst och drömmande sida. Låt dig förtrollas av de många aspekter av vintern. Mallorca är inte bara populär bland tyskar, brittiska, skandinaviska, franska, alltför många holländska och belgare gillar att gå till den soliga ön.

Även Mallorca på sommaren är också känd som en riktig partystad, som ligger på vintern en helt annan slöja över ön. Vackra landskap lugn atmosfär och många spabehandlingar visar tydligt en helt annan bild av Mallorca.

Alla som är intresserade Mallorca, men ingenting med massturism på stranden och "Ballermann", partiet gata i El Arenal, måste komma överens på vintern flyga till Mallorca. På vintern kan du besöka de största attraktionerna på din fritid, utan att behöva stå i timmar i kön. Priserna faller i restauranger och även för en bil som du betalar mindre på vintern än på sommaren. Många restauranger är öppna, inte bara för lokalbefolkningen utan även för de få turister som är intresserade av den andra vackra sidan av Mallorca.

Den populära italienska restaurangen Campino, som också är populär bland kändisar, är öppen hela året och erbjuder en stor lunch för ett lågt pris. På vintern du ens komma hit utan en reservation bord, garanterat! Du kan äntligen verkligen skämma bort dina smaklökar.
Besök även den täckta marknaden i San Juan, där olika kulinariska läckerheter serveras och presenteras. Mallorca, spanska och internationella rätter, speciella kryddor och färska frukter och grönsaker är riklig, dessutom kan du chatta med vackra lokalbefolkningen.

Öns huvudstad, Palma, erbjuder obegränsade shoppingmöjligheter, även på vintern. Många affärer och butiker finns i det pittoreska området Palma, i det här avsnittet kan du också hitta souvenirbutiker bredvid alla grenar av toppmodemärken. En butik skulle råda du fortfarande vill få något exklusivt, våga över till Chrissy garderob. Du hittar exceptionella tillbehör, vackra skor och exotiska väskor. De senaste trenderna kan också hittas i många andra butiker, är Palma verkligen ett shoppingparadis.

Bland aktiva idrottare Mallorca på vintern är inte längre en hemlighet tips. Speciellt cyklister vilja komma på vintern till Mallorca. Riktigt bra cyklar kan vara i staden och omgivningarna i Alcudia, Cala d'Or och Cala Millor. Körning i timmar genom bergen, vacker natur och Medelhavet här är alltid i sikte. För nybörjare i synnerhet ger en cykeltur genom inlandet i Cala Millor massor av underhållning. Här går igenom olika platser som Arta, Son Servera och Sa Coma.

Även rundvandringar är en populär aktivitet under vintermånaderna. Många vandringsleder med vacker utsikt garanterar en äventyrlig utflykt. Jag råder dig att hyra en bra guide. Min favorit vandring leder från Andratx till Serra Garrafa. Rutten har flera klättrar och nedfarter och super varierat, med en magnifik utsikt över Andratx.

Förutom cykling och vandring Mallorca erbjuder vinteraktiviteter som golf, dykkurser och en mängd inomhussporter som anordnas av många hotell.

På ön Mallorca, hittar du några turister under perioden från november till februari. Både hotell och flygbiljetter är upp till 50% billigare. Mallorca på vintern är mycket mildare än i norra delen av Europa. Mallorca är 15-20 grader ens möjligt i slutet av november vattentemperaturen har sjunkit till strax under 20 grader. Men ger Mallorca vintern många soltimmar. Från december temperaturen sjunker strax under 10 grader Celsius. Snow gör sällan Mallorca. Om du har valt rätt tidpunkt, kan du njuta av vintern en mycket lugn vistelse.

Mallorca utflykter