Canyamel liten utväg Mallorca

Den lilla orten Canyamel ligger på östra kusten av Mallorca och tillhör kommunen Capdepera. I omedelbar närhet är den välkända Cala Ratjada och de stora Coves d'Arta grottorna. 200 till 300 meter höga skogsklädda kullar omger Canyamel på båda sidor. Den här naturliga gränsen håller platsen liten, det finns inte mycket utrymme för utveckling och strand tillgänglig. Torrent Canyamel flyter genom byn. Denna bäck skiljer turist södra hälften av norra hälften med sina villor och den stora golfbanan.

Platja de Canyamel, den lokala stranden, består av fin sand, sträcker sig över en total längd på 300 meter och är mycket välbesökt under sommarmånaderna. Denna badort är inte lämplig för festturister. Familjer med barn uppskattar å andra sidan den relativa lugn som Canyamelkusten utstrålar under högsäsong. I centrum erbjuder en gågata med gott om affärer och restauranger lite variation.

Bästa resetips för Canyamel:

Det tidigare flykt- och försvarstornet Torre de Canyamel på Mallorca östkust går tillbaka till 1200-talet. Namnet, som översätts som "sockerrörstorn", hänvisar till den omgivande landsbygden, "sockerrörsdalen" Valle de Canyamel. Tornet byggdes av Montsó-familjen, vars namn tornet fortfarande bar fram till mitten av 15-talet. Det imponerande tornet i gotisk stil mäter 23 meter högt, fördelat på tre våningar och består av sten, murbruk och lera. Tornet rymmer nu ett litet museum och en restaurang.

De största stalaktitgrottorna på Mallorca är Coves d'Arta. De är ibland också kända som Coves de Canyamel i närheten av byn. Din tillgång ligger på södra sidan av Cap Vermell, en halvö öster om kuststaden Canyamel, 50 meter över kusten. Ovanifrån finns ett pittoreskt panorama över Cynamelbukten. Trappan som leder till grottorna byggdes efter besök av drottning Isabelle II 1860.

Från den lokala golfbanan leder en klättring över klipporna till den förhistoriska Talaiot uppgörelsen av Es Claper des Gegants. Förlikningen är också känd under namnet på boet S'Heretat och är från ca 1000 f.Kr.

Staden Arta är en riktig skönhet och ett besök mer än värt det. Särskilt kyrkorna Santuari de Sant Salvador och Transfiguratió des Senyor är intressanta.

En mycket annorlunda Mallorca, bort från några turistmassor, presenterar så Ermita de Betlém. Den fredliga hermitage ligger i bergen i omedelbar närhet av Artá ​​fästningen. Kyrkan byggdes 1805 på platsen av en maurisk herrgård. Utsikten från Ermita sträcker sig över Alcudia-bukten till Formentors berg.

Sport och fritid i Canyamel

Kort före den norra ingången till Canyamel är Canyamel Golf en av de vackraste golfbanorna på Mallorca. Öppet 1988, mellan palmer, fikon och mandel, var grön designad av arkitekt José Gancedo för att passa i sin naturliga miljö så gott som möjligt. Detta projekt verkar ha genomförts mycket bra, eftersom golfbanan ofta används av lokala sköldpaddor som habitatförlängning. Från hål 4 kan spelarna njuta av en tydlig utsikt över havet och den närliggande ön Menorca.

Mallorca utflykter