Cas Català lugnt alternativ nära Palma

Den lugna Cas Català ligger bara ett stenkast från den livliga huvudstaden Palma de Mallorca och utgör en idealisk bas för en rolig semester. Närheten till huvudstaden Palma erbjuder bredvid kultur också olika fritidsaktiviteter, dessutom är det bara 20 till 25 minuter med bil från flygplatsen.

Cas Català är den gröna förorten Palma och hör till kommunen Clavà, den rikaste kommunen Mallorca.

Historia Cas Català

Redan 1920-talet bosatte sig de första utlänningarna i den pittoreska byn, inklusive många kändisar. Grundstenen i modern turism lades. Byggandet av hotell började på 1930-talet, men fram till 1960-talet var platsen ett hemligt tips.

Närheten till Palma förplikter nästan en eller flera dagsturer. Från sightseeing till museer till shopping. Naturligtvis finns det även kvällsunderhållning: du kan välja mellan opera, olika teatrar och naturligtvis många klubbar, diskotek och barer. En kvällsresa genom den historiska gamla stan är också en speciell upplevelse.

Speciellt för familjer med barn är det ett besök på Marineland. Särskilt populära är delfiner, som också kan beundras i vissa utställningar. Vid en sällsynt regnig dag är akvariet i Palma ett alternativ. Den västra vattenparken i Magaluf är också en populär familjeattraktion. Det är specialiserat på vattenrutschbanor, men erbjuder också en mängd olika pooler. När du är utmattad kan du vila på en gräsmatta eller besöka en av restaurangerna.

I väster om Cas Català lockar den berömda stranden Cala Mayor med mycket lätt och fin sand. En särskild egenskap hos denna strand är att även lokalbefolkningen gillar att använda den. Stranden är också lämplig för familjer med barn tack vare den svagt sluttande stranden, uthyrning av pedaler, parasoll, solstolar och offentliga toaletter. De som vill sola i fred och är beredda att göra en upptäckt promenad kan bäst bo i Cas Català, de dolda vikarna belönar explorer med mycket privatliv och individualitet. De som letar efter fler åtgärder kan hyra en quad och utforska inlandet och bergen bakom Cas Català. Naturligtvis finns det olika vattensporter i och runt Cas Català.

Mallorca utflykter