Almudaina palats Mallorca populärt

Almudaina-palatset ligger precis intill Palma-katedralen, den mest populära attraktionen på Mallorca och i jämförelse är det bara ett fåtal semesterfirare som hittar vägen till Almudaina-palatset, som är en lika viktig byggnad. Men intresset för den kungliga byggnaden växer.

De arabiska härskarna stannade kvar på Palacio Real de la Almudaina tills återvinningen av Mallorca av kung Jaume I av Aragon.

Kung Jaume jag visade lite intresse för byggnaden. Hans son Jaume II fick dock renoveringar mellan 1303 och 1311.

De delar av byggnaden som är grupperade runt de två gårdar är Palau del Senyor Rei (kungliga palatset), liksom den stora salen, "Sala Major" eller "Tinell". Mellan de två är Capilla de Santa Ana (byggd 1305), med en sen romansk portal. Mot havet stiger "Torre del Angel", tornet med en bronsängel från 1309, kungens beskyddare.

Numera får King Felipe alltid företrädare för Mallorcas samhälle inom byggnadens väggar under sitt årliga sommarbesök

Palatset kan besökas varje tisdag till söndag från 10:00 till 18:00 (oktober till mars) eller fram till 08:00 (april till september).

Vuxna betalar 7 euro post. Rundturer erbjuds. EU-medborgare och invånare har fri tillgång till Kungliga palatset varje onsdag och torsdag från 17.00 till 20.00 (april till september) och 15.00 till 18.00 (oktober till mars), glöm inte ditt identitetsbevis

Mallorca utflykter