Cala Esmeralda strand Mallorca

Cala Esmeralda strand, smaragdgrön vik med en liten sandstrand i sydöstra Mallorca.
I den sydöstra delen av den baleariska ön Mallorca ligger den lilla steniga viken "Cala Esmeralda" med sin lilla sandstrand direkt på orten Cala d'Or. Det är ungefär 14 km från Portocolom och nästan 60 km från huvudstaden Palma och tillhör Santanyi-regionen.

Cala Esmeralda, även kallad Calo des Corrals, som betyder "smaragdgrön vik" på holländska. Cala Esmeralda tackar sitt namn till den intensiva smaragdfärgen på vattnet. Vattnet når denna färg särskilt när solen skiner på havet.

Viken "Cala Esmeralda" med sin lilla sandstrand är omgiven av tallar och låga klippor. Bakom tallar finns några inte alltför höga hotellkomplex med sina pooler.

Precis som på stranden vid Cala Gran, är stegar och trappor gjorda på klipporna så att du kan hoppa av klipporna i det djupa vattnet och komma ut ur vattnet på ett säkert sätt. Stranden "Cala Esmeralda" är bara cirka 50 m lång och 40 m bred, består av fin vit sand och faller försiktigt i vattnet. Det finns knappt en svällning i viken eftersom den är väl skyddad mot vinden. Dessa är alla goda förhållanden som särskilt barnfamiljer uppskattar.

Stranden "Cala Esmeralda", som har förblivit anmärkningsvärt original på grund av de få hotellkomplexen i denna region och bevarandet av naturen, erbjuder tjänster som en liten restaurang under träden, offentliga duschar och toaletter samt skräpburkar på stranden.

Eftersom det inte finns någon parasolluthyrning på stranden och de skuggiga fläckarna under träden är snabbt upptagna, är det vettigt att ta med egna parasoller.

Du kan snorkla och dyka i Esmeraldabukten längs den klippiga kusten. Det kristallklara, rena vattnet inbjuder semesterfirare att simma.

Stranden "Cala Esmeralda" kan nås med bil, med båt, till fots och även med allmän buss. Med en bil kör du på Ma-4013 mot Cala d'Or. I byn, följ huvudgatan i Avenida Platja d'Or tills den smälter samman med Carrer Esmeralda, följ gatan tills den slutar vid den gratis parkeringsplatsen, som ligger nära stranden. Rutten är väl indikerad. Du kan också åka till stranden med offentlig buss. En busshållplats ligger cirka 300 meter från stranden.

Mallorca utflykter