Strandöppning Mallorca

Strandöppning på Mallorca: Palma litar på medborgarna. Mallorca möts igen på stranden från måndag. Staden Palma vill inte vidta några speciella säkerhetsåtgärder.

Fas 2 i avskalningsplanen innebär att strandbesöket är tillåtet igen från måndag. Inte bara gå, utan också sola och ta ett dopp.

Förutom skyltar vill inte Palma bosätta sig någonting, det bör inte finnas några hinder eller markerade områden. "Vi litar på medborgarna," sade borgmästare José Hila. Ett avstånd på två meter måste hållas mellan individer och grupper, som kan bestå av upp till 15 personer.

Hila fortsätter: ”Om det inte fungerar och det finns kränkningar kommer vi att vidta andra åtgärder. Det skulle vara mycket tråkigt att fina människor som går på stranden. '

Borgmästaren kräver att inte alla flockas till stränderna den första dagen, så att det inte blir för upptaget. Poliser, livräddare och anställda vid turistbyråerna måste övervaka beteendet.

Individuell idrott är möjlig så länge det inte finns kontakt med andra människor. Dusch och toaletter fungerar inte, strandstolar måste ställas in gradvis.

Det är emellertid ännu inte känt när turister från andra EU-länder kommer att kunna flyga till Palma igen, turistindustrin förväntar sig att det är möjligt igen i slutet av juni i början av juli, industrin hoppas till och med på 15 juni.

Mallorca utflykter