Sa Barca Trencada vackra strand Mallorca

 

Sa Barca Trencada är en av de vackraste och tystaste stränderna på Mallorca. I sydöstra delen av den baleariska ön Mallorca, bara 2 km från badorten Portopedro och cirka 4 km från s'Alqueria Blanca, hittar du en av de vackraste och tystaste stränderna på Mallorca: stranden Sa Barca Trencada. Det ligger i Santanyis kommun och är omgivet av stenar och en skuggig tallskog.

Stranden Sa Barca Trencada är en 35 m lång och 25 m bred sandstrand omgiven av gamla ekar och en tallskog; en del av stranden sträcker sig under tallskogen med klippformationer på sidorna. På grund av detta finns det måttliga vågor i viken, havet är mest lugnt.

Stranden lutar försiktigt i havet och är mycket ren. Sanden känns väldigt bekväm och mjuk. Vattnet är kristallklart och lika rent. Dessa förhållanden gör stranden lämplig för familjer med barn. Stranden i Sa Barca Trencada, som ofta bara kallas Cala Barca och betyder den trasiga båtens vik, besöks främst av gäster på de omgivande hotellen.

Även om antalet besökare är ganska högt på sommaren är Cala Barca en av de vackraste och lugnaste stränderna på Mallorca.

På stranden finns det offentliga duschar och toaletter, samt en strandkiosk och en chiringuito där badare kan få förfriskningar och snacks. En restaurang serverar utmärkta rätter; internationella samt mallorcanska och medelhavsrätter. Strandstolar och parasoller hyrs inte här och det finns inga livräddare.

På stranden i Cala Barca kan du enkelt simma, snorkla och dyka i kristallklart vatten längs klipporna. Här finns en dykskola som erbjuder dykkurser och dykutflykter från maj till oktober, samt gratis provlektioner i poolen på Hotel Iberostar. Pedalbåtar kan hyras på stranden. För barnen finns en lekplats som är byggd direkt i sanden.

Du kan nå stranden i Cala Barca med bil, båt eller till fots. Ingången med bil är lätt, du kör via turistfästet Cala d'Or till Portopedro. Fortsätt mot Cabo de Sa Torre och följ skyltarna mot Barca Trencada eller Hotel Iberostar. I omedelbar närhet av stranden finns en gratis parkeringsplats där du kan parkera din bil.

Mallorca utflykter