Äter tapas i Palma


Underbart autentiskt: I dessa fem restauranger på Mallorca kan du njuta av de godaste tapas

Oavsett om det gäller de populära klyftpotatisarna Patatas Bravas, bröd med vitlöksgrädde aioli, köttbullar i tomatsås eller grillade bläckfiskringar: utbudet är stort. Förresten: en tapa är en typisk lokal aptitretare som vanligtvis serveras på barer och restauranger med vin, öl och uppfriskande kalla drycker. Vi föreslår några restauranger där mellanmålen serveras.

Café La Lonja är som en resa tillbaka i tiden. Den historiska baren med rustika möbler är en av de äldsta barerna i stadsdelen Lonja, belägen i omedelbar närhet av Palmas fiskmarknad och hamnen. Etableringen är en lika populär adress bland stamgäster, boende och semesterfirare. På den lilla men fina menyn kan gästerna välja mellan läsk, vin, cocktails och olika tapas, till exempel den spanska potatissalladen "Ensaladilla rusa", kryddig korv eller Trampó. Det finns även en föränderlig lunchmeny.

Can Toni är en av de mest emblematiska anläggningarna i Palma. Den byliknande restaurangen lyser särskilt med sina mallorcanska recept och ett omfattande utbud av olika spanska tapas. På menyn finns räkor i vitlöksolja, "Gambas al ajillo", fyllda kroketter, klyftpotatis "Patatas Bravas", dadlar inslagna i bacon eller grillad paprika "Pimientos de Padrón". Självklart ska nybakat bröd med vitlökskräm aioli och oliver inte saknas. Det finns också ett urval av olika mallorcanska viner och fina viner från fastlandet. Om du är lite mer hungrig kan du på Can Toni även prova mallorcanska köttspecialiteter, bakade i vedugn, som spädgrisen "Porcella". Restaurang Can Toni ligger på Costa de Santa Creu, precis i hörnet av Carrer de Sant Llorenç, inte långt från den exklusiva gränden Sant Feliu och Borne. Museet Es Baluard ligger också bara några minuters promenad bort.

Tapasbaren Espanya, som ligger i hjärtat av Palma och något undangömd, är en välkänd adress på Mallorca. Denna rustika bar ligger bara några meter från Plaça Major och tapasen består inte bara av snacks, utan serveras ibland även på stora tallrikar (”Ración”) direkt i baren. Tapasbaren är mest känd för sin tortilla de patatas (potatisomelett).

Tapasbaren La Bóveda i Palmas gamla stadskärna har varit en populär adress för spanska snacks i flera år. Särskilt tyska semesterfirare och invånare kommer gärna dit. Vi rekommenderar den aromatiska skinkan, som skärs färsk från benet av en expert med en lång, vass kniv. Tortillas, grön paprika, kroketter, dadlar inlindade i bacon eller bläckfisk med potatis står också på menyn. Restaurangen har också en autentisk, rustik inredning och ligger på Carrer Boteria i centrala Palma.

Spanska tapas har serverats på Bodega La Rambla sedan 1940. Tapastallriken "Variat" rekommenderas särskilt. Bland de olika aptitretare specialiteterna har gästerna också möjlighet att beställa "allt en gång". "Variat" är en sammanställning av de mest populära tapas på en tallrik. Traditionellt består en "Variat" av köttbullar i sås (Albóndigas), potatis- och tonfisksallad med majonnäs (Ensaladilla rusa), den mallorkanska rätten "Frito mallorquín" (orgelkött med grönsaker), hackad bläckfisk i en kryddig sås (pica-pica). ), mager (callos) och dessutom en friterad specialitet som kroketter eller bläckfiskringar "bläckfisk". Bodega La Rambla ligger på Via Roma 6.

Mallorca utflykter