Mallorcas flygplats fungerar

Stora renoveringar framför Palma de Mallorcas flygplats: Det här är vad som görs

Nuförtiden är de allmänna bussarna inte längre på sina vanliga platser

Mycket har förändrats på Palma de Mallorcas flygplats de senaste dagarna. Alla som anländer på semester till Mallorca nuförtiden hade och måste anpassa sig till nya saker. Det sker förändringar, framför allt till taxi- och busshållplatser. Anledningen är asfalteringsarbeten. Som flygplatsoperatören Aena bekräftade flyttades busshållplatserna för EMT-bussarna i december. Dock utan förhandsinformation eller ny skyltning. Under byggnadsarbetets gång, som kommer att ta lite tid, påverkades även taxibilarna. Taxistationen vid terminalutgången var tvungen att flyttas med kort varsel, sade en taleskvinna.

Sedan dess har busslinjen A1, som tar resenärer från flygplatsen till centrala Palma de Mallorca, och A2-linjen, som går till s'Arenal, avgått från nya hållplatser. De är inte längre på andra sidan gatan. Istället hittar du den till vänster och längre fram efter att du gått ut ur byggnaden mot parkeringshuset. Ytterligare förändringar kommer att påverka flygresenärer under de kommande månaderna. Enligt AENA skapas för närvarande en central busshållplats från vilken alla EMT- och TIB-bussar avgår lika mycket.

Det som är särskilt explosivt är att taxibilarna tillfälligt fick stå precis bredvid sina konkurrenter från körtjänsten Uber på grund av renoveringsarbetet. Under de senaste månaderna har det varit flera problem mellan de två parterna, och det har till och med förekommit slagsmål. Det har också förekommit klagomål från passagerare på det sociala nätverket X, tidigare Twitter, eftersom många rulltrappor och transportband i flygplatsbyggnaden inte fungerar. Flygplatsen har genomgått omfattande renoveringar i flera månader nu. Den stora bussparkeringen, där skyttelbussarna som tar semesterfirare till hotell parkerar, kommer också att återuppbyggas. Lågsäsongen på Palma de Mallorcas flygplats används för att utföra de viktigaste byggarbetena

Mallorca utflykter