Puerto Soller slappna av på Mallorca

Under en semester i Puerto de Soller kommer du att uppleva det lugna ön livet på Mallorca. Den största tillgången på denna plats på den soliga västkusten är hamnen omgiven av Tramuntana-bergen och det blå Medelhavet. Kasta ner på en terrass och njut av den färgglada utsikten medan du njuter av delikatessen ensaimada. För en dagsutflykt, ta den århundraden gamla spårvagnen till Sóller. Resan är redan en upplevelse i sig!

Så snart som Tramuntana-bergen kommer att ses efter cirka två timmars flygning, kan semestern i Puerto de Soller börja! Vid ankomsten kommer det autentiska utseendet omedelbart att sticka ut. Inte för ingenting är Puerto de Soller kallas också "andra Mallorca". Promenera genom de smala gränderna i den gamla delen av mitten får du en uppfattning om det riktiga spanska ön livet. Människor njuter av livet här och det är märkbart: husen är dekorerad med de vackraste blommorna och terrasserna är fulla av en blandning av lokalbefolkningen och turisterna. Hamnen är en trevlig plats för en promenad och att njuta av utsikten. Lyxbåtarna och de färgglada fiskebåtarna står vackert i kontrast med det azurblå Medelhavet och den vita sandstranden. Fyren fullbordar den pittoreska bilden.

Går ut? Från Puerto de Soller tar du Tranvía de Sóller till Sóller. Denna legendariska träspårvagn är fortfarande ostoppbar och efter ca 20 minuters bilresa längs stranden och apelsinlundarna vandrar du genom de typiska spanska gatorna i centrum av Sóller och förundras över de historiska husen och de vackra kyrkorna. Den spanska staden är den barocka kyrkan Sant Bartomeu på Plaça Constitució. Karaktäristiskt är det stora rostfönstret på kyrkans utsmyckade fasad och den vackra interiören. Runt kyrkan barkar den av terrasserna, där du njuter av sangria och spanska tapas. Prova lokala delikatesser som ensaimada och orangeis. Något fest under din semester i Puerto de Soller!

Mallorca utflykter